Loading...

Reviews huidige top 100 Nederland

Superkrachten voor je hoofd

Superkrachten voor je hoofd

Rust in het drukke kinderbrein
In dit voor kinderen geschreven boek worden in 15 hoofdstukken uitdagingen aangepakt waar kinderen van nu mee (zouden kunnen) worstelen, zoals boosheid, angst, onzekerheid, aandacht, afleiding. Maar ook: zeurende ouders, al die saaie taken die moeten en vaker je zin willen krijgen.

Wouter vergelijkt het leven met een spelletje en ziet het hoofd als controller van je leven. In dit boek leer je hoe je met deze controller om kan gaan. In elk hoofdstuk ga je de ‘challenge’ aan, zowel met jezelf als met je ouders. Na 15 hoofdstukken heb je een beloning verdiend die je vooraf, samen met je ouders, hebt bepaald. Echter vind ik elk hoofdstuk ook prima los te lezen en te behandelen. Op de bijbehorende website staan audiotracks om te luisteren, een waardevolle aanvulling op het boek.

Ik vraag me wel af of ik mijn kinderen aan het lezen krijg in dit boek, of ze hiervoor open staan, maar ik vond het zelf ook zeer interessant om te lezen en als het ware tips te krijgen om bepaalde issues met kinderen aan te pakken, zowel thuis als op school. De challenges zijn ook prima te gebruiken zonder dat een kind het (hele) boek gelezen heeft. En de tekeningen bij de teksten zijn werkelijk geweldig! Een waardevolle toevoeging in ons drukke huishouden met (bijna)pubers.
door Anna76PM op 10 november 2019
De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen

Belangrijke verhalen
Bij het lezen van de meeste mensen deugen, krijg je het gevoel of je bij een kampvuur over de diepere dingen van het leven praat.
Ik werd heen en weer geslingerd tussen verbazing, afgrijzen, hoop, diepe vreugde en ontroering.
Wat een belangrijke verhalen. Onderzoeken die een niet zo rooskleurig mensbeeld schetsen, blijken bij nadere analyse van hoe het onderzoek precies gedaan is of hoe de resultaten genegeerd / vertekend werden, tot heel andere conclusies te leiden.
Ontroerend hoe gestrande tieners op een eiland anderhalf jaar voor elkaar zorgen, en geen ‘lord of the flies’-taferelen.
Over hoe de afstammelingen van wilde zilvervossen bij selectie op vriendelijkheid zich ontwikkelen.
Een heel hoopvolle boodschap, die ik tot in het diepst van mijn vezels voel, dat de meeste mensen deugen, dat je hierop mag vertrouwen, en dat dit inzicht, wanneer het zich verspreidt, tot een mooiere en liefdevollere wereld zal leiden.
door Nicole001 op 3 december 2019
Mindf*ck Next Level

Mindf*ck Next Level

Must have!
Bij het lezen van de inleiding begint al de eerste mindfuck, waardoor je onmiddellijk geboeid bent en wilt doorlezen. In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd hoe optische illusies werken. En zorg maar dat je een pak speelkaarten bij de hand hebt, want zeker dat ook jij dit wilt proberen en gaat oefenen. Buiten alle trucs die erin het boek beschreven staan, wordt er ook beschreven dat je in het dagelijks leven in de maling wordt genomen. Je dagelijkse keuzes kunnen worden beïnvloed. Wanneer er op de menukaart een dure fles wijn staat, lijken de flessen daaronder vanzelf goedkoper. In hoofdstuk 22 laten ze zien wat een bias is. Door het eerste zelf te ervaren door drie raadsels, kom je erachter hoe makkelijk jezelf ergens intrapt. Na het lezen van het boek, ga je bewuster nadenken over dingen, maar zolang niemand mij erop attendeert, trap ik er gewoon weer in.
Dit is een boek dat je in een zucht uitleest, omdat het blijft boeien. Je wilt alles uitproberen en het liefst andere mensen in de maling nemen. Een boek dat je er vaak nog even bij pakt, omdat je denkt hoe zat dat ook alweer. Een aanrader voor iedereen!
door lizzyblok op 20 november 2019
Foodsisters - Intermittent fasting

Foodsisters - Intermittent fasting

Werkt echt
De methodes van de foodsisters werken voor mij omdat zij voor mij denken. Ik hoef niks te plannen of bedenken, dat doen zij. De gerechten zijn bijna allemaal echt lekker, dus afzien is het niet. Je bent wel aardig wat tijd kwijt met bakken en voorbereiden,maar dat kun je wel van te voren inplannen (je maakt dan op 1 dag alles voor de week erna). Als je daar geen zin in hebt, past deze methode minder goed. Ik vond het zelf ideaal om mijn tas te vullen met zelfgemaakte hapjes ipv op mijn werk dure en ongezonde dingen te kopen. Minpunt vind ik sommige passages uit het boek. Die zijn echt wat te simpel, zo niet een tikje infantiel omschreven. Voor de wetenschappelijke onderbouwing kun je beter andere boeken lezen. Het boek staat helaas ook wel vol spelfoutjes, maar dat ben ik gewend van ze (is in andere boeken ook zo). En sommige recepten (een paar maar) kloppen niet helemaal, maar gelukkig zijn er verschillende facebookgroepen waarin snel gereageerd wordt als je het even niet weet. De foodsisters zelf zijn goed bereikbaar voor vragen. Al met al een enorme aanrader. Ik doe het nu 15 dagen en er is al 2,8 kilo af. Tevreden!
door Maria78Leo op 7 juli 2019
Veg

Veg

Zo en zo
Ik heb bijna hoofdzakelijk vegetarische en veganistische kookboeken in huis, want hoewel mijn man wel vlees eet, ben ik al 30 jaar vegetarisch. Ieder kookboek heeft wel enkele verrassende recepten, maar in deze ‘VEG’ vond ik er weinig terug.

De recepten leken snel in elkaar geflanst zonder controle nadien. Er stonden dan ook enkele fouten in.

Pluspunt: naast vegetarische ook veel veganistische recepten.

Het zijn allemaal groenterecepten, vandaar geen desserts in dit kookboek, wat ook helemaal niet hoeft. Het zorgt er voor dat er veel variatie is: curry’s, stoofpotten, hartige baksels, soepen, sandwiches, ovengerechte, rijst- & noedelgerechten, pasta’s, salades, burgers en eenpanswondertjes. Apart hoofdstuk en het verrassendst vond ik de vrijdagavondsnacks.

Hoewel veel recepten eenvoudig en snel zijn, zitten er toch ook behoorlijk wat recepten bij die ingewikkelder zijn en veel tijd vergen. Dus niet allemaal ‘easy' groente recepten.

Groot voordeel van dit kookboek: bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld en opnieuw mooie fotografie.

Als vegetarisch kookboek voor de flexitariër best oké, met relatief veel variatie. Voor de doorgewinterde vegetariër echter zijn er betere alternatieven.
door melhartman op 31 oktober 2019
De Zeven Zussen 1 - De zeven zussen

De Zeven Zussen 1 - De zeven zussen

Tja...
Heb het boek De Zeven Zussen - deel 1 net uit. Behoorlijke pil, dankzij vakantietijd in 3 dagen uitgelezen. Het heeft me geboeid. Maar wat vínd ik er nu eigenlijk van?
Het verhaal, een adoptievader, 6 zussen, een landgoed in Genève. Erg realistisch is het niet. Maar is dat erg? Nou, blijkbaar niet, want het verhaal bleef mij boeien. Maar dat kwam meer door het geschiedkundige verhaal dat beschreven wordt (Parijs in de jaren 20, de constructie van het Christo beeld in Rio) dan door het wel heel mierzoete liefdesverhaal van Bel en Laurent (wat je mijlenver aan ziet komen).
Het boek heeft mij het een en ander bijgebracht over de kunst in de jaren 20 en over Brazilië en Rio in het bijzonder. Dat zijn mooie bijvangsten.
En ik vind het knap dat Lucinda Riley blijkbaar met deze reeks veel mensen (vrouwen?) aan het lezen krijgt.
Voor mij is één deel voldoende. Heb geen behoefte deel 2 Storm te bestellen. Heb nu wel weer zin in een boek dat mij als lezer wat meer uitdaagt.
door Geroosang op 27 december 2018
Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Een lage drempel
Vaak zie je bij afval boeken dat de drempel erg hoog is. Je begint er met volle moed aan maar houdt het toch niet vol omdat er producten in staan die nergens te krijgen zijn of omdat het heel duur. Voor mij was het heel lastig om de knop om te zetten om echt aan mij zelf te werken tot dat ik van project gezond hoorde. Je denk vaak als iemand dit zegt wat een cliché maar bij mij was dit nu echt. Ik zit nu in week 7 van het boek en het gaat me echt goed af tuurlijk heb ik af en toe nog zn moment van moet dit nu maar als je dan toch door zet merk je dat het allemaal erg lekker is! En het voordeel me gezin kan gewoon mee eten. Inmiddels ben ik in 7 weken 5 kilo lichter( 8 cm van alles af)en dat heb ik in jaren niet meer behaald. Nu verder voor de overige 25 kilo maar met dit boek is het zeker haal baar heerlijke recepten boodschappen lijstjes . Tips om genoeg water binnen te krijgen en een hele week menu zodat je zelf niet hoeft te bedenken wat moet ik nu nemen?. Ik zou zeggen zet de stap!
door Djkrijgsman op 22 maart 2018
Grote verwachtingen

Grote verwachtingen

leuk
Wat een prachtig boek! Geert Mak verstaat de kunst om het heden en recente verleden door zijn helicopterblik nu al historisch te beschouwen. De opzet van het boek verveelt nooit, mede doordat er persoonlijke verhalen van betrokkenen zijn opgenomen, varierend van bijvoorbeeld een aandelenhandelaar tot een eenvoudige boerenfamilie op IJsland. Tegelijkertijd grijpt het je aan...het zijn ernstige zaken die hij beschrijft. Lezen dat boek!dat Geert Mak tegenwoordig niet meer alles wat er in Europa en door Brussel geïnstigeerd wordt waardeert. Fijn dat er realiteitszin bij hem is binnengedrongen. Dit boek is daarom een verademing i.v.m. eerder werk. Wel mag hij nog iets verder gaan en mis ik toch behoorlijk wat achtergronden die wel bij Revolutie door Schuld behandeld worden. Dat boek is een goede aanvulling op dit boek. Voor veel mensen misschien wel een brug te ver..
door Kreeftster op 29 november 2019
Mindgym

Mindgym

Echte musthave!
Het boek bevat veel theorie. Ik was mij daar niet van bewust, maar liet anderen ook door het boek bladeren en een aantal van hen viel dat op. De theorie is helder beschreven, weinig wetenschappelijke taal ondanks de wetenschappelijke onderzoeken die worden aangehaald. Het boek leest makkelijk, bevat mooie voorbeelden, quotes, feiten, reflectievragen en zelfinzicht. Het is geen zelfhulpboek, maar een zelfinzichtboek. Je leert zoveel aspecten, zo verhelder en bruikbaar. Ik lees veel boeken, heb ook veel gelezen voor mijn studie en dan met name psychologie, maar dit boek is een aanrader. Je bent je eigen instrument! Je leert jezelf kennen, je mooie en zwakke kanten en daar ook positief over te zijn. Je manier van denken is zo bepalend! Dit boek helpt je bij het inzien van je eigen patronen en hoe je dit stapsgewijs kan veranderen of aanpassen en hoe je dit oefent. De wekelijkse oefeningen zijn verdiepend. Je mag je eigen tempo bepalen. Geeft voor- en nadelen, maar als persoon voelde ik mij niet afgekeurd. Door dit boek krijg ik juist het gevoel dat ik het anders kan doen, wat mij een fijner gevoel kan opleveren en ik sneller gelukkig kan zijn. Goed is goed genoeg, de lat hoeft niet hoger. Zoals met sporten: je mag oefenen en experimenteren.
door anneliefsje op 1 maart 2018
Happy Life 365

Happy Life 365

Must-read voor iedereen!
2 weken geleden zijn op korte tijd 2 personen in mijn kleine familie overleden. Daarbij kwamen ook nog een aantal niet zo fijne verrassingen aan het licht. Ik heb meteen dit boek aangeschaft en het heeft me zo goed geholpen! Pieker niet, treur niet over wat had kunnen zijn en wat je niet kan veranderen, ga vooruit. Ik ben een heel rationeel iemand en hou normaal niet van coach of zelfhulpboeken, maar dit boek is zo praktisch en vlot geschreven. Geen hippie blabla, gewoon heel veel "ja ja zo is het momentjes" en dingen die je herkend maar waar je nog eens op gewezen moet worden. Los dat dit boek me eigenlijk geholpen heeft met het rouwproces, heeft het me ook geleerd waarom mensen op een bepaalde manier reageren. Ook op werkvlak gaat het me helpen! Echt ik raad dit boek iedereen aan om meer gelukkig in het leven te staan!
door AlexiaPower op 4 november 2018
The Subtle Art of Not Giving a F*ck

The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Mark gooit open deuren in gezicht
Mark Manson schrijft zo vlot als de beste spreker die je kent. Hij gooit met open deuren. En die deuren gaan letterlijk tegen je gezicht knallen. Hij legt ongelooflijk helder en makkelijk uit waarom we de problemen ervaren zoals we die ervaren, zonder toegankelijkheid te verliezen. In het eerste hoofdstuk strooit Mark behoorlijk vaak met het F-woord. Probeer door die Amerikaansheid heen te lezen. Daarna doet ie het minder.

Ik denk dat je ongetwijfeld dingen tegen gaat komen waar je mee zit. Van de feedback loop from hell, disappointment panda, tot de 'there is now how?' oplossing. Dit boek zet je tot nadenken over je leven. Wees bereid om dat te doen. Ik heb het boek herlezen.

Dit boek leert je hoe je om moet gaan met je problemen in je leven, niet hoe je van je problemen voor altijd af komt. Ondanks dat er veel open deuren in het boek zitten, legt hij het zo helder uiteen dat je door de bomen weer het bos kan zien. Precies wat ik nodig had.

Dit zou verplichte kost moeten zijn voor de jeugd van tegenwoordig.

Toch heeft het boek wat minpunten:
- Het boek zet tot nadenken, maar praktisch biedt het weinig oefeningen of best practices. Hierdoor blijft het bij denken en moet je enigszins zelf bepalen hoe je problemen aan pakt;
- Soms is hij te oordelend en vertelt hij zijn verhaal te veel vanuit een persoonlijke insteek. Aan de ene kant zegt ie dat iedereen fouten maakt en dat dat normaal is. Aan de andere kant geeft hij soms wel zijn meningen over bepaalde activiteiten dat die slecht zijn. Dat lijkt tegen zijn pleidooi in te stroken.
door KlantMich op 19 november 2017
Het Bucketlist boek voor koppels

Het Bucketlist boek voor koppels

Je hebt er wel plezier aan
Ik heb dit boek gekocht als cadeau voor mijn vriend en ik moet zeggen we hebben al plezier gehad door het gewoon al samen te lezen. Je haalt zaken en herinneringen boven die je al vergeten was en kan vragen stellen of komt dingen te weten die je nog niet wist. Zo staan er bijvoorbeeld uitdagingen in die je misschien helemaal niet wil doen, zoals bijvoorbeeld: trouwen? Dit geeft op dat moment ook de perfecte kans om met je partner van visie en mening te wisselen hierover. Sommige bucketlist to do's lijken wel wat kinderlijk of niet echt de moeite waard, maar dat weegt niet op tegen het plezier dat we zullen hebben met de leuke to do's. Zo hebben we dankzij het boek besloten om in de toekomst een reis naar Australië (of Nieuw Zeeland) te maken. Een bangelijk idee waar we misschien niet aan gedacht hadden als we het boek niet hadden. Aan het einde van de pagina's kan je ook zelf eigen bedachte uitdagingen neerschrijven en dat maakt het boek dan wel iets persoonlijker.
door Insightout op 17 januari 2017
Master your mindset

Master your mindset

Dankbare herkenning
Vanuit mijn studie meteen in ons familiebedrijf gestapt waar ik samen ging werken met mijn broer. M.n. na de crisisjaren kwamen de verschillen tussen ons echt bovendrijven en heb ik mijzelf weggecijferd om relatie werkbaar te houden en om het risico om familiebanden niet te beschadigen te minimaliseren. Na jarenlang een 'onheimisch gevoel' te hebben gehad van een bepaalde leegte in mijn leven en daardoor steeds verder afdwaalde van mijn eigen 'ik' kwam ik een artikel van Micheal tegen! Meerdere malen gezocht naar 'iets' waar ik mijzelf aan kon vastklampen, helaas zonder resultaat. Bij Micheal had ik een directe herkenning en gevoel van thuiskomen! Micheal raakt je echt en benoemd de zaken zoals ze zijn en heb naast dit boek mijzelf ook meteen aangemeld voor de cursus Master Your Mindset en ervaar iedere keer de positieve energie, kracht en motivatie om 'een betere versie van mijzelf' te blijven ontwikkelen! Je wilt ook hieraan blijven werken en kost je ook geen moeite!!
door MaartenMulders op 19 mei 2017
Wat als?

Wat als?

Yes! Het ultieme wetenschappelijke vakantieboek.
Yes! Het ultieme wetenschappelijke vakantieboek. Voor op strand, in de bergen, het vliegtuig of naast het zwembad. Gebaseerd op zijn website http://what-if.xkcd.com waar hij cartoons tekent en wetenschappelijke antwoorden geeft op de meest gekke vragen heeft Munroe een bloemlezing in boekvorm gepubliceerd. Wie wil weten wat er gebeurt wanneer je zwemt in een bassin met kernafval, een muur bouwt met alle chemische elementen in de juiste volgorde, de oceanen laat leeglopen, een Legobrug bouwt tussen Londen en New York of je plots de zon uit zet, ... en nog veel meer vragen, zal plezier beleven aan dit boek.
Munroe beantwoordt de meest gekke vragen met echte wetenschap, gebaseerd op feiten. In zijn enthoesiasme gaat hij wel eens voorbij aan de essentie van de vraag en wijdt hij te veel uit, maar een kniesoor die daarover maalt. Stokcartoons helpen de technische uitleg te verduidelijken, of ook niet. Er zit geen rode draad in het boek zodat je willekeurige vragen en antwoorden kan lezen wanneer je wil.
Randall Munroe is van opleiding natuurkundige en werkte voor NASA waarna hij zich heeft toegelegd op cartoons tekenen. Gelukkig voor ons is zijn passie voor wetenschap nooit geblust.
door DirkVlem op 5 augustus 2015
Simpel

Simpel

Simpel..?
Leuk en aanstekelijk geschreven en een aantal originele combinaties, hoewel ik uit het gehele boek misschien acht recepten de moeite waard vind om vaker te maken (en dan is het toch wel een prijzig boek!). Over de gehele linie toch wel bewerkelijke recepten; hoewel Ottolenghi bij veel recepten triomfantelijk schrijft dat het zo gemakkelijk is om alles in de oven te schuiven in plaats van op het gasfornuis te zetten, vergeet hij gemakshalve dat je vóór die tijd toch behoorlijk wat werk moet verzetten.
Naar mijn idee mist Ottolenghi de boot een beetje voor wat betreft vegetarische suggesties; daar had meer aandacht voor mogen zijn, anders dan alleen maar het vlees weglaten.
Mijn grootste bezwaar is dat er geen eenpansgerechten in staan. Het hoofdstuk met simpele maaltijdsuggesties bestaat uit het "simpelweg" combineren van een eerder beschreven vlees-/ visgerecht, een groentegerecht en een pasta- of rijstgerecht. Ja,... zo kan ik het ook!
door GeejeeZ op 10 januari 2019
Invictus Library - Think and Grow Rich

Invictus Library - Think and Grow Rich

Mustread: maak werk van dromen en kies voor een rijker leven
Toen ik voor het eerst iets hoorde over het boek 'Think and Grow rich', was ik er sceptisch over. De boodschap in de titel sprak mij niet aan en de verhalen waren net iets te positief. Met name dat je alleen hoeft te denken om zo je dromen te verwezenlijken, echter niets is minder waar!

In het boek staan principes centraal die deeluitmaken van een stappenplan, aan de hand waarvan je jouw doelen en ambities binnen handbereik kunt krijgen. Vrijwel alles in het boek leert je, hoe je succesvol kunt zijn, welk gedrag daarbij hoort en hoe je kunt omgaan met belemmerende invloeden. Meer dan alleen denken, dus! Zoals bijvoorbeeld een intens verlangen ontwikkelen en nadenken over de realisatie (planning) met soortgenoten.

Ik heb mijn mening bijgesteld, de inzichten die je meekrijgt bieden je een pad naar een rijker leven, vanuit vertrouwen en liefde zodat je jouw dromen waarmaakt. Verder leest het boek prettig en spoort de taal aan tot actie. Tot slot, credits voor de uitgever: de omslag van het boek is diervriendelijk! :)
door LasVegan op 17 juli 2016
Ja-maar... Omdenken

Ja-maar... Omdenken

coach boekje
Een heel geschikt boekje om aan pupillen te geven die nog niet voldoende levenservaring hebben om zelf tot inzichten te zijn gekomen dat je door omdenken anders tegen zaken aan kunt kijken.
Met het geven van dit boekje voorkom je dat je als coach, ouder, therapeut met de pupil in energieverslindende discussies hoeft te gaan. Met het laten lezen van dit boekje geef je de pupil spelenderwijs een handreiking geeft om inzicht te krijgen in het anders aankijken tegen situaties. Van daaruit kun je de dialoog op volwassen niveau voeren zonder dat de pupil zich hoeft te verantwoorden of jij de zgn. betweter wordt.
Dus, massaal kopen en cadeau geven, hoe meer mensen leren op deze wijze tegen het leven aan te kijken en met lastige situaties om te gaan, hoe vredelievender onze samenleving zal worden!
door mwcasetta op 11 mei 2013
Patronen doorbreken

Patronen doorbreken

Inleiding voor de schematherapie
Ik heb dit boek op aanraden van mijn psycholoog gelezen en binnenkort ga ik schematherapie volgen. Het boek is heel herkenbaar en een simpel geschreven inleiding in de schematherapie. Ik had nog nooit van deze therapievorm gehoord en dit boek geeft een duidelijke en begrijpbare uitleg over wat het is en hoe het mensen kan helpen die al langere tijd met dezelde problemen (patronen/thema's/valkuilen) worstelen. Ik denk dat iedereen op een bepaalde manier wel een of meerdere valkuilen heeft waar hij of zij moeite mee heeft en dat dit boek daarom voor iedereen interessant kan zijn om te lezen. Waarschijnlijk herken je ook meerdere schema's/valkuilen en overlevingsstrategieen bij mensen in je omgeving en kan dit boek je helpen hoe dat ontstaan is en je leren er beter mee om te kunnen gaan. Eigenlijk zou ik dit boek aan iedereen willen aanraden, maar zeker aan mensen die al langere tijd terugkomende problemen in hun leven hebben en voor eens en voor altijd willen breken met (destructieve) vicieuze cirkels.
door Smartie28 op 15 oktober 2018
't Hooge Nest

't Hooge Nest

een meesterwerk
Het is ongelooflijk knap hoe de auteur erin slaagt om vanuit zuivere feiten een empathisch beeld van de hoofdpersonen neer te zetten. Het is geen roman, maar zeker zo meeslepend. Indrukwekkend en aangrijpend. Juist omdat zij zich verre houdt van oordelen en veroordelen maar uit gaat van de de feitelijke gebeurtenissen komt het verhaal des te krachtiger binnen. Hoewel ik al veel gelezen heb over WO2 toch weer heel nieuwe inzichten opgedaan. Ze zijn er altijd geweest en ze zullen er altijd zijn: de gefrustreerden die hun agressie eindelijk kunnen botvieren. Degenen die hopen er beter van te worden of er op z´n minst zelf niet slechter van hopen te worden. Maar gelukkig ook degenen die zelfstandig blijven denken en daarnaar handelen. Al die jaren research heeft het verhaal van de hoofdpersonen weer tot leven gebracht. Een meesterwerk!
door HildeVeraartMaas op 16 december 2018
Rinkeldekink

Rinkeldekink

Indrukwekkend lichtvoetig over zwaar onderwerp
Halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw werd Martine Bijl ontdekt als zangeres. Ze was toen een ontwapenende jongedame met een prachtige stem en werd bekend met heerlijke luisterliedjes zoals “De makelaar van Schagen” en het voor die tijd ondeugende “Belletjes”.
Later werd ze ook een bekende tv-persoonlijkheid met vele kwaliteiten. Altijd charmant en sympathiek stal de harten van heel Nederland.

In september 2015 kreeg Martine bij het opstaan in de ochtend een hersenbloeding die haar leven totaal op zijn kop zette.
Over de gevolgen ervan schreef zij het boekje “Rinkeldekink”. Het begint bij de ochtend van de hersenbloeding waar zij op een brancard met een hoogwerker uit huis naar de ambulance moet worden getakeld, omdat ze uit medische overwegingen strikt horizontaal moet worden vervoerd.

Over de periode van revalidatie én depressie schrijft Martine met een mooie, soms enigszins onderkoelde humor. Zo zegt ze dat ze een E.T. in haar hoofd heeft. En dat is dan niet het aandoenlijke persoontje uit de onvergetelijke film, maar een klein monster dat haar veelvuldig hindert. En ze wordt vaak lastiggevallen door de Zwarte Deken.

“En op een dag zijn ze ook werkelijk verdwenen. Ik voel een onmetelijke dankbaarheid.”

Het gaat over zaken als alle basale vaardigheden opnieuw leren, valtherapie en zwemles. En ook over lotgenoten in het ziekenhuis met hun aardigheden en eigenaardigheden. Steeds is het verhaal gelardeerd met humor. En dat is knap als je in zo’n nare situatie verzeild raakt door een speling van de natuur.

“Ik lees de krant niet, ik doe alsof. Ik kan niets lezen, ik kan me niet concentreren. Ik wil nu even lijken op iemand die de krant leest.”

Tot overmaat van ramp overkomt Martine nog meer lichamelijk ongemak na een valpartij.
Het boekje is vlot en bijna lichtvoetig geschreven, terwijl het over een zwaar onderwerp gaat. Dat is tekenend voor de positieve levensinstelling die Martine Bijl altijd heeft gekenmerkt.

“Rinkeldekink” is een boekje dat zeer lezenswaardig is voor iedereen die wil weten wat een hersenbloeding in een leven teweeg brengt. Het toekennen van een waardering in sterren aan het boekje is eigenlijk onbegonnen werk. Daar leent het onderwerp zich niet echt voor. Het is gewoonweg een zeer goed boek!
door CharlesK op 28 januari 2019
Lekker & simpel - Elke dag

Lekker & simpel - Elke dag

Leuke en makkelijke recepten, uitvoering van het boek had beter gekund
Na al vele recepten van hun blog (met succes!) te hebben gemaakt, is dit het eerste kookboek wat ik van hen in huis heb gehaald. Er staan lekker veel recepten in (sommige recepten lijken echter wel sterk op elkaar), waar ik heel blij van word. Alle ingrediënten zijn in iedere supermarkt te verkrijgen wat de recepten heel toegankelijk maakt voor iedereen.

Ik had er wel iets meer van verwacht. Er staan vaak 2 recepten op 1 pagina, maar dan met maar 1 foto erbij waarvan je zelf moet raden of het linkse of het rechtse recept van de pagina nou staat afgebeeld. Ik had het zelf fijner gevonden als ieder recept op de foto stond.

Ook miste ik het aangeven van de hoofdstukken. In de inhoudsopgave staan de recepten wel ingedeeld per categorie (ontbijt/ovengerechten/pasta etc.), maar deze indeling komt verder nergens meer in terug. Ik had het mooier gevonden als er aan het begin van elke categorie een mooie pagina in het boek zat die aangaf dat je bij een nieuwe categorie bent aangekomen. Tot slot missen er hier en daar wat dingen in de recepten. Er staat dan bijvoorbeeld een ui tussen de ingrediënten, maar die komt in de bereidingswijze vervolgens niet meer ter sprake. Ook komt het bij een flink aantal recepten voor dat ik zie dat het recept op de foto nog een bepaald ingrediënt bevat, welke niet in de recepttekst terugkomt.

Dit soort kleine dingetjes maken dat ik ietwat teleurgesteld ben, maar omdat het boek me wel veel inspiratie geeft voor lekkere, makkelijke recepten ben ik er alsnog wel blij mee en zou ik het boek wel aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een kookboek met lekkere recepten zonder poespas.
door Mariekevdx op 30 augustus 2019
Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids

Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids

Prijzig met een reden
Een goede start van het keto dieet met smakelijke recepten. Zo belangrijk!
Om een dieet nauwkeurig te kunnen volgen en volhouden is het wel zo fijn als je geen honger hebt en niet continu het gevoel hebt bezig te zijn met wat je wel en niet mag.
Lekker duidelijk: Geen koolhydraten en that's it.
Het boekje lijkt wat prijzig, omdat het niet zo dik is, maar hiervoor krijg je wel een levensveranderend 4 weken dieet op een presenteerblaadje.
Het gaat niet alleen om afvallen, het gaat om gelukkig zijn met voedsel wat goed voor je is. Iets wat je je hele leven kunt volhouden.
Matty geeft je met dit boekje een volwaardig voedingsadvies en een 4 weken menu, wat bij een diëtiste het veelvoudige zou kosten, met waarschijnlijk minder resultaat.
De recepten zijn niet alleen voor keto volgers aantrekkelijk, maar kunnen ook goed gegeten worden door niet keto mensen.
Iets wat erg praktisch is in een huishouden waar niet iedereen dit dieet wil of kan volgen. Je hoeft niet voor 2 tafels te koken.
Al met al dus een fantastisch maaltijdplan, wat mij al aardig wat kilo's heeft doen aftikken, maar ook mijn huisgenoten een lekkere gezonde maaltijd biedt.
Het ietwat prijzige bedrag dus echt meer dan waard!
door ArinkaLinders op 30 november 2019
The Last Wish

The Last Wish

Perspectief van iemand die de games eerst heeft gespeeld.
Na het spelen van The Witcher 2 & 3 was ik zeker niet klaar met deze franchise. En heb ik besloten de boeken een kans te geven. Ik vond dit absoluut de moeite waard.

Tijdens het lezen van The Last Wish viel me als eerste op dat de games de sfeer en de dialog van de boeken erg goed hebben overgenomen. Daarnaast is het ook erg leuk om over characters te lezen die je hebt gezien in de spellen. Ik raad aan de boeken eerst te lezen zodat sommige gesprekken en quests in het spel beter te begrijpen zijn maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dit omgedraaid zullen doen (net als ik). In de spellen refereren ze vaak naar gebeurtenissen in dit boek dus als je meer achtergrond wil weten voor bepaalde gesprekken of quests dan raad ik dit boek zeker aan.

Wat me ook opviel was dat het boek erg luchtig geschreven was en dat details niet overbodig besproken werden. De omgeving en details werden kort genoemd om een beeld te kunnen vormen en dat vond ik erg prettig lezen. (Ik houd er niet van 3 pagina's over een fruitschaal te lezen met net niet bedorven vruchten.)

Het boek bestaat uit een aantal losse verhalen die allemaal een uniek plot en thema hebben. Wat ik hiermee wil zeggen is dat niet elk verhaal over geralt gaat die een monster moet bevechten maar sommige gaan over een romance, een vloek of politiek. Elk verhaal heeft natuurlijk wel zo zijn fantasy/magische elementen die het zeker interessanter maken.
door ThommyD op 24 februari 2016
De edele kunst van not giving a f*ck

De edele kunst van not giving a f*ck

Vermakelijk zelfhulpboek over geluk!
Vermakelijk en goed te lezen tsja toch wel zelf hulp boek. Dit 'zelf hulp boek' zeg ik er specifiek bij omdat je dit op het eerste gezicht niet denkt.

Ik dacht dat het vooral vermakelijk zou zijn maar het zit toch ook vol met psychologische adviezen. Dus besef je dat wel voordat je het gaat lezen.

'Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan met je tekortkomingen en tegenslagen in het leven om te gaan'. Dit is niet nieuw en heel goed verpakt in een nieuw format van deze blogger.

Een van de mooiste quotes is: "Het verlangen naar positievere ervaringen is in wezen een negatieve ervaring. Terwijl daarentegen de acceptatie van een negatieve ervaring in feite juist een positieve ervaring is."

In De edele kunst van Not Giving a F*ck introduceert Mark Manson een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven.

Want zodra we niet meer voor onze angsten, fouten en onzekerheden wegrennen maar pijnlijke waarheden onder ogen durven te komen, vinden we eindelijk de moed en het zelfvertrouwen waar we in deze tijden zo’n behoefte aan hebben.

Ondanks dat ik al veel van deze theorieen kende vond ik het toch leuk en enteraining!
door iTjerk op 29 augustus 2017
De Zeven Zussen 2 - Storm

De Zeven Zussen 2 - Storm

Prachtig verhaal van de tweede zus
Ally (Alcyone) D’Aplièse is een van de zes geadopteerde dochters van Pa Salt. In dit tweede deel uit de serie ‘De zeven zussen’ gaat het over haar, de tweede in de rij van zes zussen. Ally is een getalenteerde profzeilster. Zij is aan het zeilen met haar vriend Theo wanneer haar vader overlijdt. De relatie met Theo is nog heel pril maar Ally voelt dat hij de ware voor haar is. Haar vader laat Ally een brief na met aanwijzingen over haar afkomst. In eerste instantie heeft Ally hier niet zo veel behoefte aan maar na een dramatisch ongeluk besluit ze toch naar haar verleden op zoek te gaan. De aanwijzingen van Pa Salt leiden haar naar het Noorwegen van het einde van de negentiende eeuw. Pa Salt heeft haar namelijk de biografie toegestuurd van Jens Halvorsen, een Noorse componist.

In deze biografie leren we Anna Landvik kennen, een boerenmeisje met een prachtige stem. Anna wordt ontdekt door Herr Mayer, een professor. Anna gaat bij Herr Mayer in de grote stad wonen. Ze krijgt diverse lessen en een hele nieuwe garderobe. In het theater van die stad gaat voor het eerst Peer Gynt van Ibsen uitgevoerd worden op muziek van Grieg. Anna leent haar stem aan de hoofdrolspeelster. Het muziekstuk wordt een groot succes. Anna is definitief het boerenbestaan ontgroeid en begint aan een mooie zangcarrière. Dan ontmoet ze haar grote liefde Jens. Met hem gaat ze naar Leipzig.

Het verhaal van Anna en Jens boeit Ally zo dat ze in het huidige Noorwegen, in de stad Bergen, op verder onderzoek uitgaat. Zal er een connectie met Anna en Jens zijn? In Bergen ontmoet ze de achter-achterkleinzoon van Anna en Jens, Thom Halvorsen. Thom en Ally hebben meteen een klik, samen gaan ze verder op onderzoek uit. Dit onderzoek brengt hen naar de geschiedenis van Noorwegen voor de Tweede Wereldoorlog. Het vertelt hun het verhaal van de ontluikende liefde van Pip, de kleinzoon van Anna en Jens, en Karine. Karine geeft haar Joodse geloof op om met Pip te kunnen trouwen. Pip is net als zijn grootvader een componist. Zijn eerste werk staat op het punt van uitvoeren wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in Noorwegen. Het werk is nooit meer uitgebracht…
Wat is er gebeurd met Pip en Karine? En is er een connectie met Ally?

Mijn mening: Lucinda Riley heeft weer een prachtig boek geschreven. Ik was al heel enthousiast over het eerste deel van ‘De zeven zussen’ maar het tweede deel vind ik nóg beter! Net als in het eerste deel, worden er twee verhalen verteld. Een verhaal in het heden (de zoektocht van Ally) en een verhaal in het verleden (het verhaal van Anna). Beide verhalen gaan over liefde en verlies en de zoektocht wie je werkelijk bent. Als een rode draad loopt ook de liefde voor muziek in beide verhaallijnen door. Ally’s verhaal verdient om gelezen te worden, af en toe heb je er een zakdoek bij nodig maar dat heb je in het echte leven ook wel eens. Vijf sterren voor dit mooie boek!
door Duimelotje op 4 maart 2018
Ik wou dat ik een vogel was

Ik wou dat ik een vogel was

Prachtig!
Ik wou dat ik een vogel was. Een natuurgedicht voor elke dag van het jaar. Samengesteld door Margot Diederix en Marlous van Mourik. Met illustraties van Frann Preston-Gannon.

Wat een prachtboek, een instant klassieker! Ik ben zo blij dat Van Mourik op I am the seed that grew the tree is gestuit én dat ze besloten heeft om ons (Nederlandstaligen) ook zoiets moois te gunnen. Knap is ook dat ze er voor gekozen heeft om niet de gedichten te vertalen maar wel op zoek te gaan naar gedichten in het Nederlands die bij het thema en de bestaande prenten passen. Dit moet een huzarenwerk zijn geweest, maar zeker en vast de moeite waard. Ik ben er gerust in dat al wie dit boek koopt er jaren plezier van gaat hebben én dat dit het soort boek is dat mensen elkaar blijven schenken. Ik ben hier zo blij mee!

Elke dag van het jaar een gedicht, met de natuur als thema én geschikt voor jong en oud. Meer perfect wordt het niet. Poëzieliefhebbers gaan hierin oude, favoriete, namen tegenkomen en nieuwe stemmen leren kennen. Wie nog niet into poëzie is gaat dit zeker worden. ‘Ik wou dat ik’ staat vol woorden en prenten om te koesteren; in je eentje, samen met het gezin of romantisch met je geliefde. (Ik zie al afgeleide Whatsapp-groepjes ontstaan, of nieuwe klas-rituelen.)

Toen ik jaren geleden van Sinterklaas ‘Kom maar dichter’ kreeg wist ik nog niet wat dat boek voor mij zou betekenen. Het was niet alleen een opstapje richting een kast met 3 meter poëzie, het was daarnaast ook een boek dat mijn Bijbel zou worden. Een boek dat je leest, herleest, doorbladert en waarin je blijft hangen. Een boek om in te verdwalen en de waan van de dag los te laten. Nooit gedacht dat ik 20 jaar later weer zo een boek zou tegenkomen. Een snuister-, koesterboek. Een boek dat kan troosten, doen lachen, glimlachen, je hart verwarmen, je liefde voor de wereld kan vergroten.

In een wereld die almaar sneller draait, waarin de natuur dag na dag meer kapot gaat en waarin er amper tijd is om adem te halen is dit boek een soort van medicijn, een vorm van therapie. Meditatie en bezinning in één. Koop dit boek, deel gedichten met je naasten en maak alvast jullie deeltje van deze gekke aarde mooier.

Ik wou dat ik een vogel was is het soort boek dat je op zoek laat gaan naar een bijpassend tafeltje. Je wil het continue binnen handbereik en in het zicht hebben. Dikke dank u wel uitgeverij Ploegsma.
door Els04 op 14 november 2019
De fontein, vind je plek

De fontein, vind je plek

Eyeopener
Een boek wat enorm aan het denken zet. Heel veel herkenning. Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb.
Minpunt vind ik wel dat het naar mijn mening op een wat zweverige manier is geschreven, terwijl meer praktisch juist prettiger zou zijn. Ik mis ook illustraties, schema's etc. om het meer beeldend te maken. Nu blijft het voor mij wat ongrijpbaar en het is lastig om er zelf mee aan de slag te gaan. Ook werd ik wat in de war gebracht door de kenmerken van opgestegen zijn. Die lijken erg op een aantal kenmerken van autisme. Als je zoals ik zowel een vorm van autisme hebt en een zeer moeilijke jeugd hebt gehad, is het lastig te onderscheiden wat nu waar bij hoort. Van autisme kun je niet genezen en afdalen naar je eigen plek moet volgens het boek wel kunnen. Dat maakt dat ik nog een beetje worstel hiermee.
door Breedveld op 5 april 2017
Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa

Briljant, geestig en vaak hilarisch
Grand Hotel Europa is het beste boek dat ik in lange tijd gelezen heb. Het zit zo vol met rijke thema's, van de nadelen van massa-toerisme tot de teloorgang van ons continent en passant par immigratie, kunstgeschiedenis, het gevaar van nationalisme, hedendaagse kunst, muziek en nog wat meer, dat ik het zou meenemen op een onbewoond eiland ! Bovendien is de toon soms ronduit hilarisch : de auteur schrijft met voldoende humor, of zelfspot, om sympathie van de lezer voor hem of zijn personage (maar volgens mij is het een en dezelfde persoon) op te wekken. Hij heeft duidelijk de pest aan Aziatische toeristen, maar ook aan Amerikanen, om Nederlanders niet te vergeten. Maar in tegenstelling tot Houellebecq, die een beetje dezelfde thema's hanteert in zijn boeken, is Pfeijffer nooit gemeen : hij haat de mensen niet, het is niet zwartgallig.
Het boek is in feite een successie van "episodes" heel knap aan elkaar verbonden en zonder dat de roman aan interesse inlevert. Het levert memorabele scenes (zoals de beschrijving van Skopje om maar er éen te noemen die ik bijzonder leuk heb gevonden maar er zijn er nog veel meer van dat kaliber). Het is misschien niet altijd even subtiel, je ziet heel duidelijk waar Pfeijffer ons wil leiden en hij herhaalt zichzelf in zijn pleidooi. Maar hij doet het op een zo elegante manier, dat je je eigenlijk snel gewonnen geeft. Hij gebruikt een zeer on-nederlandse stijl in zijn dialogen, maar deze stijl past perfect bij zijn Grand Hotel en bij het belangrijkste onderwerp : wij, in Europa, hebben zo'n rijk verleden dat we geen toekomst meer hebben.
De schrijver heeft twee verhalen naadloos aan elkaar verbonden : we zijn een keertje in het hotel, de volgende keer in Venetië. Het is knap gedaan, tot aan het einde. Met nog een leuke twist die ik niet had zien aankomen (maar andere lezers misschien wel).
Ik heb al het boek cadeau gegeven aan verschillende mensen : het is een echte aanrader, en je zult je niet vervelen !
door mbroens op 22 mei 2019
De vierde dimensie

De vierde dimensie

Smaakt naar meer!
De Vierde Dimensie is een zwaar boek. Letterlijk bezien dan, als je het fysiek in handen hebt. De inhoud is allesbehalve zwaar. Zoals anderen al opmerkten, leest de roman gemakkelijk weg, neemt het boek je mee in de wereld van hoofdpersoon Nick en leer je samen met hem praktische toepassingen en prikkelende wetenswaardigheden over onze belevingswereld.

Qua sfeer herinnerde dit boek me aan De Celestijnse Belofte: een jaren 90-roman waaruit we vernamen dat toeval niet bestaat. Maar De Vierde Dimensie is geloofwaardiger, eigentijdser en beter geschreven. Ik herkende ook principes uit andere boeken, omdat ik nu eenmaal veel en graag over dit soort onderwerpen lees. Denk aan het werk van Rhonda Byrne (The Secret), Stuart Wilde en Abraham-Hicks. De grote vraag was dus of ik uit dit mooie boek van Hans Peter Roel nog iets nieuws zou halen.

Het antwoord daarop is: ja! Tijdens het lezen werd ik geraakt omdat er voor mij onverwacht een kwartje viel. De uitleg over de Vierde Dimensie loste een vraagstuk op dat me sinds het sterfbed van mijn vader bezig had gehouden. Dingen werden plotseling duidelijk. Mooi!

Waar ik verder van genoten heb, zijn de inspirerende quotes aan het einde van ieder hoofdstuk. Een goed moment ook om het boek weer even weg te leggen en alles te laten bezinken.
Dat brengt me tot het enige probleem dat ik met dit werk had. Het aantal pagina's onder de rechterduim slonk te snel; het stapeltje nog te lezen bladzijden werd al gauw te dun. Ik wilde dit boek niet uitlezen. Ik wilde er langer van genieten. Hoewel ik meer prachtige boeken van deze auteur heb gelezen, had ik dit gevoel het sterkst bij De Vierde Dimensie.

Geen minpunten? Als het moet: twee. Er zijn wat schrijf-, spel- of taalfoutjes te bespeuren. Minder dan in de vorige boeken, dat wel. Vooral het kommagebruik viel me op.
Daarnaast werd aan het eind van het boek de belasting van Moeder Aarde vaak genoemd. Alsof de schrijver na een pauze vergeten was dat hij dit net nog beschreven had.

Maar deze kleinigheden doen niets af aan het mooie verhaal en de interessante info. Ik wens dat Hans Peter Roel veel inspiratie op blijft doen en doorgaat met schrijven op zijn unieke wijze.
door Krian op 20 maart 2016
De Zeven Zussen 3 - Schaduw

De Zeven Zussen 3 - Schaduw

Favoriete deel tot nu toe
Volgens mij is het met De zeven zussen-serie heel zwart/wit: of je vindt het een geweldige reeks boeken of je vindt er niets aan. Ik behoor in ieder geval tot de eerste categorie. En dit derde deel ‘Schaduw’ is mijn favoriet tot nu toe. De reden? Star is een erg interessant personage. Ook al lijkt er weinig groots te gebeuren; ik vind dat ze een bijzondere ontwikkeling doormaakt en toch al die tijd zichzelf blijft.

Lucinda Riley heeft er bij dit derde deel voor gekozen om het hele gebeuren rondom de erfenis van Pa Salt niet uitgebreid mee te benoemen. Dat werd in de vorige twee delen wel gedaan. Voor de lezers die deze boeken op volgorde lezen (en dat zullen de meesten zijn), is het fijn dat je nu in één keer door kunt naar het verhaal van Star. Ook zij gaat op zoek naar haar verleden, waardoor er ook verschillende hoofdstukken uit het verleden voorbij komen. Dat maakt je nieuwsgierig, waardoor je lekker door blijft lezen. Ook de fijne schrijfstijl van Riley zorgt daarvoor.

Tijdens het lezen van ‘Schaduw’ probeer je zelf te bedenken wat er met Star gaat gebeuren en met welke geliefde zij eventueel zal overblijven. De auteur lijkt je in een bepaalde richting te willen sturen, maar of dat ook klopt…? Een andere ontknoping was ook passend geweest. Meer kan ik er niet over zeggen zonder iets van het plot te verklappen. Al met al heb ik enorm van dit derde boek genoten en kijk ik uit naar deel 4.
door luiletterland op 9 november 2019
Leefstijl op recept

Leefstijl op recept

Leefstijl op recept. Dat zou iedere arts moeten geven!
Leefstijl op recept. Dat zou iedere arts moeten geven!
Een prachtig boek over de belangrijke invloed van gezonde leefstijl op de gezondheid.
Het aantal mensen met overgewicht en Diabetes blijft maar toenemen. Gelukkig wordt steeds meer erkend dat medicijnen de problemen niet oplossen en dat we het in een andere hoek moeten zoeken. Jacqui van Kemenade zorgt met dit boek voor weer een stap in de goede richting.
Het boek is gebaseerd op honderden publicaties en geeft een mooie samenvatting van de huidige stand van zaken. Het is goed dat naast voeding ook andere leefstijlfactoren als beweging, slaap en ontstressen ruimschoots aan de orde komen. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de rol van hormonen en het microbioom. De ene calorie is de andere niet. Kwaliteit van voeding staat voorop!
De enorme hoeveelheid aan informatie op het gebied van voeding en leefstijl is op een duidelijke manier gebundeld, met veel leuke voorbeelden. Het boek is geschikt voor mensen die hun leefstijl willen verbeteren, maar ook voor zorgverleners biedt dit boek een geweldig overzicht. Zij kunnen de informatie gebruiken om over te dragen aan patiënten.
Het boek is lekker geschreven, goed leesbaar met veel leuke voorbeelden. Het is prettig dat elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting, de enorme hoeveelheid waardevolle informatie blijft hierdoor overzichtelijk.
Leefstijl op recept vormt een waardevolle aanvulling voor de verdere opkomst van de leefstijlgeneeskunde. Lezen van dit boek in combinatie met coaching door een goede diëtist kan leiden tot prachtige resultaten!
door HvHoudt op 9 januari 2020
500 slowcooker recepten

500 slowcooker recepten

Goor!
Sinds ik dit boekje en mijn slowcooker binnen heb, heb ik één recept uitgeprobeerd. Ok, om een goede beoordeling te kunnen geven zou ik er natuurlijk meer moeten proberen, maar het eerste gerecht is gelijk zo desastreus uitgepakt dat ik het voorlopig echt een 1*-waardering waard vind. En dat ik niet eens weet of ik nog meer recepten durf te proberen...
Ik maakte de rode kool, en ik vroeg me al af of ik dat wel zo lang kon (slow) koken. Inderdaad, na slechts een paar uur van de aangegeven 7-8 uur op de lage stand, begon het hele huis naar kool te ruiken, en de laatste uren was de stank zo erg dat ik, ondanks aanzetten van de afzuigkap, een luchtfilter, en een deur open, buiten moest gaan zitten! Na een uur of 6 heb ik het apparaat maar uitgezet. Toen was de kool al veel te zacht; gelukkig smaakte hij niet zo vies als hij rook, maar ook zeker niet lekker. Als de kooktijd er zó ver naast zit, waar heb ik dit kookboek dan voor?!
door ChristineSD op 8 oktober 2017
Mindf*ck

Mindf*ck

Het nieuwe goochelen!
Het ouderwetse goochelen wordt in een heel nieuw jasje gestoken door dit boek!
Niet alleen worden verschillende goocheltrucs op een leuke en vernieuwende manier uitgelegd, maar ook wordt er inzicht gegeven in hoe het brein werkt. Bijna alles wordt uitgelegd door middel van experimenten, wat het super leuk maakt voor jong en oud. Tijdens het lezen zit je dan ook eigenlijk nooit stil! De illusies en experimenten zijn erg uiteenlopend en verschillen allemaal qua moeilijkheidsgraad, hierdoor raak je nooit verveelt! Als trouwe MINDF*CK-kijker vind ik het erg leuk dat ik door dit boek eindelijk een beetje snap hoe illusionisten te werk gaan en hoe ze denken. Het geeft je de basiskennis van het goochelen!
Daarnaast is het gemakkelijk te lezen door de luchtige en humoristische toon waarop het boek geschreven is.
Het is echt een boek om cadeau te geven, maar het is ook zeker leuk om zelf te hebben.
door Jasmijnnnn op 29 december 2016
Sneeuwexpress

Sneeuwexpress

eerder Young Adult
Suzanne Vermeer is een pseudoniem voor de overleden auteur Paul Goeken. Na zijn dood werd beslist de boeken verder te publiceren, wie ze nu schrijft is een raadsel. Jaarlijks verschijnt er een zomer- en een winterthriller van Suzanne Vermeer. De nieuwe winterthriller Sneeuwexpress speelt zich af in Tirol. Elk boek heeft zijn eigen stijl en is anders. Dit verhaal bevat weer enkele typische kenmerken zoals een vrouwelijk hoofdpersonage (de heldin) Anna en een reisbestemming (Tirol). Maar ik miste hier wel het typisch vleugje Suzanne Vermeer-romantiek en de knappe vrijgezelle mannen die anders ook deel uit maken van de boeken.

Sneeuwexpress is met een vlotte, eenvoudige pen geschreven, maar ik miste diepgang bij de personages. Het verhaal werd verteld vanuit Anna’s
perspectief en deze van haar zoon Dennis maar na het lezen heb ik nog steeds het gevoel dat ik hen niet zo goed kende. Ik bleef hier wat op mijn honger zitten. Door de eenvoudige schrijfwijze en door ook het perspectief van Anna’s tienerzoon Dennis te gebruiken, dacht ik ook af en toe dat ik een boek voor Young Adult aan het lezen was. Op een bepaald ogenblik had ik zelf een link gemaakt naar de boeken van Harry Potter: tieners in een treincoupé die op onderzoek uitgaan, ik zag zo de filmbeelden terug van Harry in de trein op weg naar Hogwarts voor mij.

De sociale thema’s die in de andere boeken van Suzanne Vermeer aan bod komen, mistte ik in Sneeuwexpress. Ook leken mij bepaalde wendingen
onrealistisch en bevat het verhaal enkele toevalligheden om het allemaal beter te laten kloppen. Er zijn ook heel wat onverwachte plotwendingen waardoor je toch door het boek heen raast. Nagelbijtende spanning verzekerd en een onverwacht plot die je niet ziet aankomen. Mits wat meer diepgang zou dit de perfecte thriller zijn geweest.

Het is nog altijd een ontspannende vakantiethriller die je doet wegdromen over een leuke winterbestemming. Leuk boek om bij een open haard met
een fleecedekentje en een warme kop chocolademelk te ontspannen. Net als de andere boeken van Suzanne Vermeer werd aan de cover weer de nodige aandacht besteed: een prachtige winterfoto met het hoofdpersonage op de voorgrond.

Ik vond deze Suzanne Vermeer iets minder dan de voorgaande, het deed mij teveel denken aan boeken voor tieners en Young Adults dan aan een thriller voor een grotendeels vrouwelijk publiek. Ik scoor het boek drie sterren ***
door silkepb op 27 november 2019
De Zeven Zussen 5 - Maan

De Zeven Zussen 5 - Maan

Niet alleen dit boek, de hele serie is een must read!
Weer een boek wat je in 1 adem uitleest. Geweldig!
Van de kou en de sneeuw in Schotland, naar de zon en de warmte in Spanje en ondertussen kom je met het historische onderdeel in de rest van de wereld terecht.
Wederom dezelfde opbouw van een zusje wat vanuit de ups en downs in het hier en nu opzoek gaat naar haar wortels. Pa Salt heeft natuurlijk de richting een beetje aangegeven. Dan volgt er weer een aangrijpend stukje historie wat prachtig beschreven wordt. Vloeiend gaan de twee verhalen in elkaar over, en het leest allemaal als een trein. En dan is er nog een derde verhaal. Het mysterie van de zusjes en hun adoptievader Pa Salt. Heerlijk om hier ook weer wat raadselachtige hints over te lezen. Ondertussen wandelt er hier en daar een zusje door wat hoofdstukken heen wat weer aansluit op de voorgaande boeken en sluiten we af met een spannend stuk over zusje Electra. Dat moet weer een start zijn van boek 6 waar ik nu al reikhalzend naar uitkijk. Kortom niet alleen dit boek, de hele serie is een must read!
door Tinq op 24 januari 2019
De keuze

De keuze

Indrukwekkend
De van origine Hongaarse klinisch psycholoog Dr. Edith Eva Eger is inmiddels negentig jaar. Zij schreef in 2017 “The choice”, dat een jaar later in Nederland verscheen als “De keuze” met als ondertitel “Leven in vrijheid”.
Het boek begint met een indrukwekkende beschrijving van een ontmoeting van Eger in 1980 in haar psychologiepraktijk met de getraumatiseerde officier Jason Fuller. Hier al blijkt de speciale benadering van patiënten door Eger als psycholoog. Zij blijkt trauma’s op een bijzondere manier te benaderen en te behandelen.

In de Tweede Wereldoorlog liep Eger zelf zware trauma’s op. Ze werd in 1944 gedeporteerd naar Auschwitz met haar moeder en haar zus Magda. Moeder werd door de vreselijke Engel des Doods Dr. Josef Mengele rechtstreeks naar de gaskamer gestuurd. Edith moest voor diezelfde Mengele dansen omdat zij kwaliteiten als ballerina had.
Na Auschwitz werd ze tewerkgesteld in een garenfabriek in Duitsland. Ook werd ze met anderen als levend schild gebruikt bovenop een trein met munitie. Zij en haar zus leden vreselijke ontberingen. Tegen het eind van de oorlog kwamen ze achtereenvolgens in de kampen Mauthausen, berucht om zijn trap des doods, en Gunskirchen terecht.

“Als ik vandaag overleef, dan zal ik morgen vrij zijn.”

Meer dood dan levend haalden ze de bevrijding en hadden toen een lange periode van herstel nodig. Dramatisch genoeg bleek Ediths jeugdliefde Eric op de dag vóór de bevrijding te zijn gestorven.
In 1946 trouwde ze met Béla en emigreerde uit het Oostblok naar de VS. Daar bouwde ze na haar studie een psychologiepraktijk op. Over haar behandeling van diverse soorten trauma’s verhaalt het boek op indrukwekkende wijze.

“Je kunt niet veranderen wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan. Maar je kunt ervoor kiezen hoe je nú leeft.”

Edith Eger heeft met “De keuze” een monumentaal boek geschreven. In gedreven en bedreven bewoordingen heeft ze niet het zoveelste oorlogsboek geschreven, maar een indrukwekkende inkijk gegeven in de gedachtewereld die ontstaat door trauma’s, en ook hoe je daar positief en opbouwend mee om kunt gaan. Het verhaal getuigt van een uitzonderlijk sterke geest die alle respect verdient.
In haar dankwoord staat onder meer de volgende indrukwekkende zinsnede:

“Toen ons eerste kleinkind werd geboren, zei Béla: ‘Drie generaties … dat is de beste wraak op Hitler die je kunt bedenken.’ “

“De keuze” is een magistraal boek van de buitencategorie dat vele lezers verdient. Het krijgt vijf sterren!
door CharlesK op 10 februari 2019
Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman

Zware tegenvaller
Alle boeken van Jeroen gelezen, telkens met veel plezier maar dit is echt een zware tegenvaller. Marketing-technisch leuk bedacht, goud stickertje op de cover ' 250.000 exemplaren verkocht' met in kleine lettertjes eromheen 'van de auteur van de Prooi'. Van dit boek worden er zeker geen 250.000 verkocht. Het is ongelofelijk saai, JS valt telkens in herhaling. De samenvatting: "Paul Polman wil de wereld verbeteren maar ondervindt weerstand en slaagt niet". De ene bladzijde in samenhang met werknemers, dan weer mede-bestuurders enz enz. bladzijde na bladzijde. Die paar stukken die het echt spannend kunnen maken, daar waar er echt wat van Polman wordt gevraagd (bijvoorbeeld de poging tot overname door Heinz, verplaatsing van het hoofdkantoor of benoeming van zijn opvolger), zijn op een paar bladzijde te tellen. Veel problemen (bijv overmatig plastic gebruik) worden wel benoemd maar het boek geeft onvoldoende inzicht hoe Unilever (PP) probeert deze op te lossen of waarom dit niet lukt. Al met al, echt een dikke tegenvaller daar waar ik de vorige boeken van Jeroen echt page-turners vond.
door HankyPanky2 op 8 december 2019
Lekker & makkelijk koolhydraatarm

Lekker & makkelijk koolhydraatarm

Prachtig, duidelijk en inspirerend boek!
Het verwachtingsvol geduldig blijven tot het boek in de brievenbus kwam was de moeite meer dan waard. Een prachtig vormgegeven boek met heerlijke en makkelijk te bereiden koolhydraatarme recepten. Duidelijk met liefde gemaakt. De sprankelende persoonlijkheid van Anna-Karina proef je door het gehele boek (ik ken haar niet persoonlijk, alleen van haar website en nu dus ook haar boek, maar ze heeft de gave met haar schrijfstijl je het gevoel te geven dat je haar al jaren kent). Ik heb in de afgelopen twee dagen drie recepten uit haar boek gemaakt. En ze smaakten nog heerlijker dan de foto's beloven. Ik heb best een rijtje kookboeken op de plank staan, maar dit is voor het eerst dat ik zo geïnspireerd ben door een kookboek dat ik direct met de recepten aan de slag ging. Ik sta er zelf van te kijken. Een absolute aanrader!
door Yvonneke78 op 7 mei 2017
De Zeven Zussen 4 - Parel

De Zeven Zussen 4 - Parel

Een serie om te koesteren
Ik zat niet direct te wachten op het verhaal van Cece. In de vorige boeken vond ik haar niet overkomen als een sympathiek persoon. Eerder wat egoïstisch.

Maar man, wat zat ik mis! Het verhaal van Cece is, net als de andere verhalen, bijzonder en aangrijpend. En misschien vind ik haar zoektocht nog wel de meest bijzondere. Omdat, meer dan bij de andere zussen, het ook heel erg een zoektocht naar zichzelf is. Of beter gezegd: om zichzelf te durven zijn. Om haar plekje in de wereld in te nemen.

Ook nu wordt het verhaal om en om in het heden en het verleden verteld. En ook nu staat er een persoon uit de geschiedenis centraal: Kitty Mercer. Misschien niet zo heel bekend als bv Grieg in het boek Storm, maar wel minstens zo interessant en zeker inspirerend. Wat een sterke en dappere vrouw is zij geweest!

Ook krijg ik met het lezen van de boeken steeds meer het idee dat de zussen niet zomaar door Pa Salt geadopteerd zijn, maar dat er een ( persoonlijke?) reden achter zit. Ik kan niet goed uitleggen waar dat gevoel vandaan komt…Ook begin ik me steeds meer af te vragen of hij wel echt dood is. Meerdere zussen denken hem gezien of gehoord te te hebben. Na zijn dood hebben de zussen hem niet meer kunnen zien. Misschien vond hij het wel tijd dat de meiden op zoek gingen naar hun afkomst en heeft hij zijn dood in scene gezet? Geen idee natuurlijk of dit gevoel klopt, dat zullen we in de volgende delen wel lezen.

Maar ook zonder de twijfels en vragen die bij mij boven komen borrelen is het een verslavende serie. Eenmaal begonnen in het eerste boek, moet je wel de andere boeken ook lezen. Omdat je mee wil leven met de zussen. Wilt leren van de geschiedenis. Het hele verhaal wilt kennen.

Bij elk boek denk ik: het kan niet meer beter. En ik weet ook niet of dit boek beter is dan de voorgaande boeken. Maar het is zeker net zo goed en de moeite waard. Een serie om te koesteren. Ik ben nu al verdrietig voor het naderende einde…

Ik kan niet anders dan weer 5 sterren geven.
door JuulvandenBerg op 23 augustus 2018
Houd me vast

Houd me vast

Dit boek kan het verschil maken tussen scheiden en bij elkaar blijven
Voor vijftien euro heb je met Houd me vast van Sue Johnson een boek in handen dat het verschil kan maken tussen scheiden en bij elkaar blijven.

Het boek beschrijft de hechtingstheorie helder en duidelijk. De meeste relaties gaan mis omdat mensen in hun jeugd ‘niet goed gehecht’ zijn. Ze krijgen niet wat ze nodig hebben van hun ouders en sluiten zich daarop van hen af of ze gaan tot het uiterste om toch iets van ze gedaan te krijgen. Doordat ze zich van hun ouders hebben afgesloten, lukt het ze ook niet om zich in hun liefdesrelatie te openen. Dat geldt voor veel mensen: ze staan geen echte steun van hun partner toe.

Protestpolka
In de meeste relaties hebben mensen ‘hechtingsstijlen die op elkaar aansluiten en zo zorg je er samen voor dat het onveilig is in jouw relatie. De ene partner jaagt de andere achterna, die sluit zich steeds meer af, waardoor de andere nog harder gaat jagen (de protestpolka). Degene die het contact zoekt, voelt zich afgewezen doordat de ander zich afsluit. En beiden voelen zich alleen en niet geliefd.

Hecht en veilig
Sue Johnson omschrijft hoe partners kunnen blijven hangen in de protestpolka en zichzelf en elkaar de emotionele veiligheid en troost ontzeggen waar ze juist zo’n behoefte aan hebben. Johnson geeft aanwijzingen voor zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie.

Het boek is een absolute aanrader, dus geef het jezelf of je partner cadeau of een vriend of vriendin met relatietroubles. Het is recent in een pocketversie uitgekomen en vijf euro in prijs verlaagd.
door CarolineFranssen op 27 oktober 2012
Serie Q - Slachtoffer 2117

Serie Q - Slachtoffer 2117

Slachtoffer 2117
Tja, wat moet ik hier van zeggen. Eindelijk, na enkele wat tegenvallende delen, een nieuw spannend, razendsnel deel uit de Serie Q.
Pluspunten zijn het feit dat we eindelijk Assad's verleden te zien krijgen, dat Carl ook menselijke trekjes blijkt te hebben en de aandacht voor de actualiteit, in dit geval de abominabele situatie van bootvluchtelingen.
Volop actie in behapbare hoofdstukken. Het verhaal verveelt nergens en ontwikkelt zich razendsnel, al krijgen zowel Carl als Assad wat veel trekjes van hard-boiled detectives mee.
Minder geslaagd vind ik enkele ongeloofwaardige scenes, zoals die van de ontsnapping uit een Iraakse gevangenis en het steeds maar uitstellen, omwillle van de goede afloop natuurlijk, van harde ingrepen door de terroristen. Dat zie je eigenlijk al te vaak in slechte amerikaanse detective series op tv. Verder wordt, om alle hoofdrolspelers ten tonele te kunnen voeren, een tweede plot bedacht dat erg vergezocht is en waarvan de afloop voorspelbaar is en op het laatst wordt afgeraffeld.
Een laatste punt van kritiek is het negativisme waarmee de Deense samenleving wordt neergezet. Ik las jaren terug al eens een recensie over de boeken van Sjowall en Wahloo, waarin werd gesteld, dat voor hen alles fout was aan de samenleving, tot aan de gom op de postzegels toe! Deze kant lijkt Adler-Olsen ook op te gaan. Samenvattend zeer zeker de moeite waard om te lezen, maar dit deel kan niet in de schaduw staan van deel 1 t/m 4.
door Genesis1954 op 27 november 2019
Thinking, Fast and Slow

Thinking, Fast and Slow

Verplichte kost voor professionele beslissers en investeerders
De auteur is psycholoog en is de 2002 nobel prijs winnaar in de economische wetenschappen. Zijn onderzoek concentreert zich op het nemen van beslissingen. Waarom spring je zo snel naar een conclusie op basis van een ezelsbruggetje, terwijl je denkt, sterker nog, je "zeker weet", dat je de juiste beslissing op basis van "alle aan jou bekende feiten" hebt genomen? Dit boek vat zijn belangrijkste werk samen.
Het lezen van dit boek maakte mij bewust van voor mij verrassende feiten, die mijn beslissingsvaardigheden onmiddellijk verbeterden. Het is geschreven in een taal die het midden zoekt tussen wetenschappelijk exactheid en leesbaarheid.
Ik durf te beweren dat wie dit niet gelezen geen goede professionele beslisser kan zijn - tenzij je deze kennis natuurlijk al op andere wijze hebt eigen gemaakt. In dat geval is het nog steeds een goed naslagwerk.
door GabrieldS op 27 juli 2013
Sapiens

Sapiens

Zeer interessant maar niet altijd even correct
Dit boek geeft de kleine geschiedenis van de mensheid weer volgens Yuval Noah Harari. Ondanks de vele kennis van de schrijver en de verwijzingen naar onderzoeken geeft dit naar mijn mening toch niet de werkelijke/volledige afspiegeling van de geschiedenis van de mens. De bewering dat wij (Sapiens) als enige menssoort een imaginaire werkelijkheid naast de objectieve hebben (waardoor Sapiens als enige soort de andere heeft weggeconcurreerd) is nooit onomstotelijk bewezen. Ik snap dat dit een belangrijk onderdeel van zijn verklaring van het succes van Sapiens is, maar er zijn bij bijvoorbeeld toch echt voorwerpen en/of gebruik van materialen gevonden bij andere mensenrassen bij begrafenissen die geen duidelijk doel dienen (Rode oker bij Neanderthalers bijvoorbeeld). Deze vondsten komen over als grafrituelen wat dan toch ook imaginair is. Ook de klasse/positie verdeling van de mens is niet uniek. Er zijn diersoorten waarbij er een klasse verdeling bestaat die niet is gebaseerd op fysiek de sterkste, maar bijvoorbeeld de positie van je vader/moeder, specifieke kennis, vrienden, bezit etc.
door SchepersJ op 17 januari 2018
Oei, ik groei!

Oei, ik groei!

Echt een aanrader
Dit boek is echt goed voor kersverse ouders. Wanneer je je geen raad meer weet als je kindje de hele tijd huilt en van slag is, pak dan Oei ik Groei! erbij en lees de tekst die past bij de leeftijd van je kind. Je zult ineens dingen herkennen. Het mooie is ook dat dit geen boek is die de waarheid verkondigt. Ieder kind is anders en dat blijkt ook uit het boek.
Nadat jouw kindje een zogeheten sprongetje heeft gehad, kun je in "de winkel" kijken wat jouw kindje nu zou kunnen na het ontwikkelingssprongetje. De lijst is opgesteld doordat er verschillende kinderen gevolgd zijn om dit boek te ontwikkelen. Het betekent dus niet dat je kindje de hele lijst met vaardigheden moet kunnen, maar 1 of 2 is al meer dan genoeg.
Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad. Omdat er ruimte is om te schrijven, zou je dit boek ook als dagboek kunnen gebruiken. Als ik op kraamvisite ga, neem ik dit boek eigenlijk altijd als kadootje mee.
door PatriciaOdinot op 19 augustus 2011
Van klacht naar kans

Van klacht naar kans

wat vertelt mijn lichaam?
Juriaan (huisarts-coach) beschrijft op een open, soms confronterende en bovenal liefdevolle wijze dat je op meer manieren een lichamelijke klacht kan benaderen.
Stil te staan bij de klacht en die vanuit verschillende invalshoeken te bekijken heeft mij geholpen.
Waar ik normaal snel weg ga van de plek van het ongemak heb ik door dit boek geleerd het gevoel op de plek van het ongemak volledig waar te laten zijn. Dit heeft mij bewust gemaakt welke emoties, gevoelens, gedachten ik heb in een ongemakkelijke situatie waardoor ik nu kan kiezen
Nu luister ik naar de signalen van mijn lichaam en mijn klachten zijn verminderd.
Met de methode die in het boek beschreven wordt kan ik steeds teruggaan naar wat ik werkelijk wil.

- goed leesbaar boek
- heldere kernboodschappen per hoofdstuk
- oefeningen voor zelfbegeleiding
door Madelon9 op 25 november 2019
Winnen of leren

Winnen of leren

Indrukwekkend
Noa heeft met dit boek iets heel bijzonders achtergelaten. Haar openheid en kwetsbaarheid zijn bewonderenswaardig. Na het lezen van dit boek heb je als lezer daardoor echt het gevoel dat je haar kent. Toch is het boek, ondanks het heftige levensverhaal van Noa, niet enorm zwaar. Noa beschikt over een hoop humor en zelfspot die bijdragen aan de luchtigheid en leesbaarheid van het boek. Voor mensen die zelf last hebben van psychische problemen biedt het boek herkenbaarheid en troost. Voor hulpverleners (in opleiding), ouders of naasten biedt het een unieke kijk in het hoofd van iemand met psychische problemen. Ik kan dit boek daarom aan iedereen aanraden. Iedereen kent immers wel iemand, verder weg of dichterbij, die met zelfde problematiek (al dan niet in andere mate) als Noa te maken heeft (gehad).
door Leestip op 3 juni 2019
Grip

Grip

Niks nieuws
Jeetje. Wat viel dit boek tegen. Als je net als ik al veel non-fictie hebt gelezen rondom dit soort thema's en bijvoorbeeld fan bent van de Getting Things Done methode, dan leer je niks nieuws. Ik heb werkelijk waar geen enkele nieuwe tip kunnen ontdekken. Het eerste deel gaat over hoe je praktisch en efficiënt je werkweek indeelt door o.a. ook reistijd op te nemen in je agenda, prioriteiten te stellen, belangrijkste dingen aan het begin van de dag te doen, niet teveel te plannen, email op vaste tijden checken, etc. Deel 2 gaat over het plannen van jaardoelen waarin het standaard framework voorbij komt van doen wat je leuk vindt in combinatie met je vaardigheden en wat je belangrijk vindt. Het laatste deel gaat over het ontwikkelen van jezelf. Het boek wordt gebracht als dé eye opener, maar ik heb er dus helemaal niks aan. Als je al redelijk gestructureerd werkt met bijv een to-do app, digitale agenda en notitie app, dan hoef je dit boek niet te lezen.
door JodiLeunissen op 11 februari 2019
999 vragen aan jezelf - Invuldagboek

999 vragen aan jezelf - Invuldagboek

Matig
Ik zou het boek - mits een herziening - aanbevelen. Er zijn dikwijls vragen die in herhaling vallen waardoor je steeds het gevoel hebt een gelijkaardige vraag al te hebben ingevuld. Daarnaast vind ik het boek eerder voor de inwoners van Nederland (ik ben van België afkomstig) omdat er hier en daar vragen/namen/verwoordingen voorkomen die mij weinig bekend zijn. (Bv. welke kaassoort eet je op je brood, heb je het Rijksmuseum al bezocht, wat is jouw favoriete Nederlandse provincie, wie zat er bij jou in ''groep 8'' etc.)
Ook zijn sommige vragen niet echt duidelijk bv. ''Welke drie smaken vind je het lekkerst?'' Dit kan over vanalles gaan.
Daarnaast zijn er nog de ''relatieve vragen''. Antwoorden die echt afhankelijk zijn, waarop je geen exact aantal kan plakken. Bv. Hoeveel mensen ken je? Hoeveel stukken fruit eet je per dag? Hoe snel kan je typen?
De lay-out van het boek is wel heel mooi en je hebt bij de meeste vragen voldoende plek om te antwoorden.

Dus... mits enkele aanpassingen, zou ik het boek nog beter vinden. Ik heb er wel plezier aan gehad om het in te vullen.
door tssnwn op 8 juli 2018
How to Win Friends and Influence People

How to Win Friends and Influence People

Verhelderend boek over hoe men met elkaar om moet gaan
In dit boek beschrijft Dale Carnegie, door middel van korte verhaaltjes/anekdotes, hoe wij zonder dat we het zelf door hebben, mensen voor het hoofd stoten.

De kernboodschappen zijn: verplaats je in een ander, behandel een ander met respect; en motiveer mensen. Ondanks dat de schrijver Amerikaans is en het boek dateert uit 1973, de boodschap is en blijft herkenbaar.

Het boek is vlot geschreven en geeft praktische handvaten. Mede dankzij de voorbeelden, lijken sommige tips 1-op-1 toepasbaar in ons dagelijks leven anno 2014. Wel lijken sommige tips behoorlijk veel op elkaar en zijn hierdoor bepaalde hoofdstukken overbodig.

Nadat ik het boek heb gelezen, bedacht ik me dat ik bepaalde (werk)situaties in het verleden niet handig heb aangepakt. Ik heb altijd gedacht dat het aan de ander lag, maar het lag aan mij.

Dit boek kan ik een ieder aanraden. De tips in dit boek lijken behoorlijk 'open deuren', maar mede dankzij de verhelderende voorbeelden zeer herkenbaar voor een ieder.
door clkang op 5 november 2014
CreaChick Bullet Journal

CreaChick Bullet Journal

Mooie Journal, maar.....
Ik keek echt uit naar deze journal!
Ik ben fan van Creachick en heb bijna al haar video's gezien, waardoor mijn verwachting best hoog was aangezien ik het veel eens ben/was met haar reviews op bepaalde journals.
Ondanks haar enorme hoge gunfactor wil ik een eerlijke review geven en hoop ik dat ze er iets aan heeft om te verbeteren ;)
Laat ik beginnen met de pluspunten:

Het is een heel mooi boek, de kaft is echt geweldig!
- Mooi vormgegeven
- Super mooie kleur
- Mooi dat de bladeren er zo in geperst zijn
- Achterin een envelop om plaatjes te bewaren
- De eerste pagina's die blanco zijn en geen voorgedrukte pagina's
- Een heel groot pluspunt: het elastiek zit heel stevig vast met ringetjes! (Bij mijn Leuchttrum 1917 was deze na een aantal dagen al losgeschoten)
- Mooi gebonden zodat hij op elke pagina mooi plat blijft liggen, wat het werken erg aangenaam maakt
- Papier is niet te geel
- Weinig ghosting en tot nu toe nog geen bleeding meegemaakt
- De Penloop

Minpunten:
Wat mij na het openen van de CreaChick journal als eerst erg tegenviel was hoe dik en zichtbaar de puntjes zijn. Ik vind de "bullets" super handig, maar ik kan heel slecht tegen dikgedrukte en opvallende puntjes. Het geeft een beetje een HEMA/Action uitstraling, zo zonde!
Ik heb hem naast een Leuchttrum 1917, Hieroglyphs, MUS, een action en de Fernweh Travelers Notebook gelegd en helaas springt de Creachick Journal er echt uit qua puntjes. Echt heel erg jammer.

Het papier is stevig en dik. Heel erg fijn als je het als art journal wilt gebruiken. Persoonlijk vind ik het stug en niet erg glad aanvoelen.
Doordat het papier wat dikker is, zuigt hij bij een aantal brushpennen de inkt erg op waardoor sommige lijnen heel korrelig er uit komen te zien en niet mooi diep zwart... (O.a. Sakura Pigma FB & Tombow Dual)
Dat vind ik echt heel erg zonde aangezien ik altijd met heel veel zwart werk.

Ik lees veel dat mensen het boekje te prijzig vinden. Ondanks dat ik wat minpuntjes heb gevonde, krijg je er een kwalitatief goed in elkaar gezet boekje met vele voordelen voor terug!
Ik vind dat de prijs wel waard mits je je niet erg stoort aan opvallende puntjes en dat een aantal pennen teveel worden opgezogen.

Gefeliciteerd Maris, met je eerste eigen ontworpen product! Ga zo door!
door AIMLa op 17 oktober 2019
Johan Cruijff

Johan Cruijff

Wat een eindeloos boek!
Hier zat voor mij echt alles in wat het voor mij een heerlijk en eindeloos boek maakt. Veel nieuwe inzichten in het leven van Cruijff, zijn technische aanwijzingen over voetbal, trainingsopzetjes en mooie verhalen van al zijn omzwervingen als voetballer en als trainer, maar ook prachtige achtergronden over alle machinaties bij voetbalbesturen. De persoon Cruijff zelf leer je ook beter kennen, een veelzijdige persoonlijkheid met zeker donkere kanten en het zakelijk gewin dat steeds weer vooraan bleek te staan maar anderzijds ook zijn persoonlijke belangstelling voor anderen (op een naïve manier ook) maar ook hoe hij zich wilde inzetten voor zwakkeren. Tenslotte ook een mooie verhaallijn vanaf zijn geboorte in Betondorp tot aan zijn dood temidden van zijn gezin in een ziekenhuis, behoorlijk meeslepend. Voor wie als klein kind in De Meer is geweest bij wedstrijden of op handtekeningen jaagde bij de ingang van de kleedkamers is dit allemaal een feest van herkenbaarheid. Ook schitterend die benefietwedstijd rond 1970 bij een amateurclubje in Naarden met de naam 'Ministerpark' ... daar ben ik toen als pupil zelf begonnen met voetballen! Alleen het bezoek van Cruijff kan ik mij helaas niet herinneren. Wel zijn bezoek heel veel later aan een vereniging in Amsterdam (aan de Middenweg, schuin tegenover zijn ouderlijk huis) in 2012, bij WVHEDW waar hij onze jeugdtrainingen bijwoonde op verzoek van één van onze trainers die ook bij de Cruyff Academy lesgaf ... en natuurlijk had hij gelijk weer wat aanwijzingen klaar voor ons! Een voetballer en een mens om nooit te vergeten en dit boek belicht wat mij betreft alle kanten van zijn levensverhaal.
door tibordegooijer op 6 januari 2020
Het complete Keto-dieet kookboek

Het complete Keto-dieet kookboek

Verrukkelijk boek!
'Wat een verrukkelijk boek...' Dat was de eerste gedachte die bij me opkwam toen ik in 'Het complete keto-dieet kookboek' begon te bladeren. De foto's van de gerechten deden me direct watertanden.
Dit prachtige boek begint met een uitgebreide uitleg over ketogeen eten. Wat is het precies, hoe werkt het, voor wie is dit geschikt en voor wie níet. De uitleg is helder en duidelijk en voor iedereen goed te begrijpen.

Hoewel ikzelf koolhydraatbeperkt eet en niet ketogeen, is dit kookboek toch een enorme aanwinst in mijn boekenkast. Ik eet namelijk twee koolhydraatarme maaltijden per dag en de recepten van dit boek zijn daarvoor uitermate geschikt. Het zijn allemaal koolhydraatarme (gok-groene) recepten met royaal eiwitten/vetten én groenten. De recepten zijn ingedeeld in de categoriën ontbijt, lunch, diner en brood/snacks. Bij allemaal wordt de voedingswaarde vermeld, heel handig voor de mensen die wél koolhydraten en/of eiwitten tellen!
door KeukenMartine op 25 juli 2019
Leven met wind mee

Leven met wind mee

Heel lekker geschreven zoals je van Jelle gewend bent!
Heel lekker geschreven zoals ik van Jelle gewend ben. Fijne metaforen, lekker hier en daar de knipogen en terugkerende lama’s, broccoli en scheten… Wat mij het meeste opviel is dat dit boek ‘volwassener’ is, in vergelijking met Steeds Leuker en met de dagelijkse ‘luchtige’ artikelen van de website. Het boek leert je anders naar zowel jezelf, als je omgeving te kijken, meer te leven in het moment en niet gestrest te raken van alles wat zich afspeelt in je hoofd, want daar is waar het vaak enkel speelt: in je hoofd. Door middel van de praktische tips in Leven met wind mee leer je je gedachten te laten voor wat ze zijn, waardoor je rustiger, positiever en productiever wordt. Voor iedereen die al fan was van alles wat Jelle schrijft is dit een mooie opvolger van Steeds Leuker, maar als je een 'nieuw ei' bent, dan is dit boek ook zéker een must-read om vervolgens verslaafd te raken aan alle inspiratie die Jelle deelt op zijn website.
door Georgesh op 3 juni 2019
Eén minuut voor middernacht

Eén minuut voor middernacht

Spannend misdaad verhaal
In 2018 verscheen het eerste deel in de Atlee Pine serie (De weg naar genade), maar je hoeft deze niet eerst gelezen te hebben om dit verhaal goed te begrijpen. De hoofdpersoon Pine gaat namelijk terug naar het dorp waar ze is opgegroeid en zo leer je haar, en de personages om haar heen, uitgebreid kennen. Dat is eigenlijk ook de hoofdmoot van dit boek; emoties in welke vorm dan ook. Tevens krijgt Pine de belangrijkste levensles mee, namelijk dat niets is wat het lijkt en dat mensen zich anders voordoen dan wie ze in werkelijkheid zijn.
Toch moeten er tussendoor ook weer de nodige moordzaken opgelost worden en dit gebeurd op een manier die van Baldacci bekend is: spannend en onderhoudend. Alle gebeurtenissen worden met oog voor detail en de nodige kennis uitvoerig beschreven in een zeer prettige en vlotte schrijfstijl. Ook de omschrijvingen van de omgeving zijn zeer beeldend gedaan.
Het is, naar mijn mening, niet een echte thriller maar vooral een spannend misdaadboek. Een boek dat je telkens blijft doorlezen omdat je steeds opnieuw nieuwsgierig wordt gemaakt. Het einde zit goed in elkaar maar heeft nog de nodige losse eindjes, dus kunnen we hopelijk nog een derde deel verwachten.
door deleestrein op 15 december 2019