Loading...

The Doodle Look BOOK - boek - labradoodle - vachtverzorging - zelf leren borstelen, knippen trimmen

Bernice de Bont

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789090363998
Leer hoe je de vacht van je doodle klitvrij en heerlijk zacht houdt, zonder wekelijks te moeten borstelen! Met duidelijke foto's en praktische stappen om je doodle zelf te borstelen, knippen en wassen.
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 oktober 2022
Aantal pagina's:128
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Hoofdauteur:Bernice de Bont
Hoofdauteur:Bernice de Bont
Vertaling
Eerste Vertaler:nvt
Originele titel:The Doodle Look BOOK
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:1e editie
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:30 cm
Product hoogte:1.7 cm
Product lengte:21.5 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:35.5 cm
Verpakking hoogte:2 cm
Verpakking lengte:24.5 cm
Verpakkingsgewicht:900 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:1e editie
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:30 cm
Product hoogte:1.7 cm
Product lengte:21.5 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:35.5 cm
Verpakking hoogte:2 cm
Verpakking lengte:24.5 cm
Verpakkingsgewicht:900 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Wat staat er in?

In dit boek leer je waarom wassen na het borstelen en/of knippen nodig is, hoe klitten ontstaan en waarom sommige doodles sneller klitten hebben dan andere. Meestal worden de vachten van doodles veel te vaak geborsteld, met juist sneller klittende en stugger wordende vachten als gevolg. Al jarenlang is dit een groot probleem bij doodles. Met deze methode van vachtverzorging is slechts één keer borstelen per 3-4 weken genoeg bij een volwassen vacht. Er is zelfs een alternatief waarbij je je doodle vrijwel niet borstelt, maar alleen knipt en wast!

Met deze methode van vachtverzorging en borstelen blijft de vacht van je doodle zacht, klitvrij en gezond. Ook leer je wat de vachtwisselingsfase inhoudt en waarom het dan belangrijk is om tijdelijk elke 2 weken te borstelen. Verder lees je hoe je je doodle in praktische stappen op de juiste manier borstelt en in “the-doodle-look” kunt knippen. Je leest hoe je klitten kunt voorkomen en hoe je de vacht van je doodle in topconditie kunt houden, zonder wekelijks te moeten borstelen. Ook leren we je hoe je je doodle rustig op een trimtafel kunt krijgen.

Voor wie is dit boek?

De adviezen in het boek zijn geschikt voor alle niet-verharende hondenvachten, zoals de wavy fleece, curly fleece en wollen vachten van Australische Labradoodles en Cobberdogs, maar ook Poedels, Bernerdoodles, Goldendoodles, Cockapoos, Double-doodles, Bidoodles, Labradoodles, Cavapoos, Schapendoodles, Shih Poos, Schnoodles, Yorkipoos, Pomapoos, Peekapoos, Sint Berdoodles, Whoodles, Bordoodles, Boxerdoodles, Chipoos en Maltipoos.

Wie hebben het geschreven?

Wij zijn Bernice de Bont en Coco de Bont, al vele jaren schoonzussen van elkaar, en stellen ons graag eerst aan je voor. Als dochter van een van de eerste en grootste Labradoodle-fokkers van Europa, heeft Coco ruim 17 jaar ervaring in de jarenlange vachtverzorging van tientallen Australische Labradoodles. Tevens is Coco hondencoach met Australische Labradoodles, Cobberdogs en andere doodle-achtigen als specialisatie. Bernice, eigenaresse van The Doodle Look, is professioneel trimster gespecialiseerd in Australische Labradoodles en Cobberdogs. De kneepjes van het vak heeft zij geleerd van Coco. Bernice weet als geen ander waar het vaak misgaat in de vachtverzorging en hoe dit aan te pakken. Haar Australische Labradoodle Bobbie Beer is de ster van dit boek!

Extra informatie over dit boek:

Het boek is volledig Ecologisch gedrukt op 100% gerecycled FSC papier!