Loading...

Mezcla

Ixta Belfrage

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789464041873
Recepten die verrassen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:23 augustus 2022
Aantal pagina's:288
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ixta Belfrage
Hoofdauteur:Ixta Belfrage
Vertaling
Eerste Vertaler:Roselle de Jong
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:195 mm
Product hoogte:26 mm
Product lengte:251 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:26 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1077 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:195 mm
Product hoogte:26 mm
Product lengte:251 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:26 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1077 g

Samenvatting

Verkozen tot een van de 10 'Beste Kookboeken Aller Tijden' door de luisteraars van Etenstijd!, de razend populaire podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken

'Ixta's creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!' - Yotam Ottolenghi

In het Spaans betekent mezcla (niet te verwarren met de stevige Mexicaanse drank mezcal) zoiets als een mix, of een blend. Het wordt gebruikt om zowel muziek en kunst als gerechten te beschrijven. In Mezcla, het eerste soloboek nadat ze meeschreef aan de Ottolenghi-bestseller Flavour, deelt Ixta Belfrage - geliefd om haar onfeilbare technieken en inventieve ingrediëntencombinaties - haar favoriete 'mezcla' van smaken. Het gaat over het mengen van smaken en ingrediënten, maar eigenlijk gaat het om meer dan dat. De mix van haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots en de tijd dat ze in Italië woonde hebben haar, en uiteindelijk ook de manier waarop ze kookt, gevormd.

In dit kleurrijke kookboek vind je recepten die een draai geven aan klassiekers. Recepten die zijn geïnspireerd op een eclectische 'mezcla' van keukens en culturen. Recepten die onbeschaamd fusion zijn. Met smaakvolle snelle, dagelijkse gerechten zoals spiesjes met geroosterde oesterzwammen, geroosterde savooiekool met mango en harissa en piri-piri tofu. Maar ook indrukwekkende gerechten waar je met liefde langer voor in de keuken staat, zoals hele gebraden currykip met knapperige kerrieblaadjes en driekazen-quesadilla's met habanero-olie.