Loading...

De vrouw die water liet aanbranden

Harold Hamersma

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789026354267
Avonturen van een wijn- en eetschrijver
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:16 april 2021
Aantal pagina's:256
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Harold Hamersma
Hoofdauteur:Harold Hamersma
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:146 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:222 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:146 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:222 mm
Verpakkingsgewicht:495 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:146 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:222 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:146 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:222 mm
Verpakkingsgewicht:495 g

Samenvatting

De vrouw die water liet aanbranden bevat de culinaire avonturen van wijnjournalist Harold Hamersma. Daarnaast gaat het over zijn jeugd en zijn moeder. Waar komt zijn culinaire interesse vandaan?

In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie.

Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma.

Zo laat hij de lezer kennismaken met de beste sommelier van de wereld, die geen idee had welke wijn hij in het glas had, met de maker van de champagne die bij Yab Yum werd geschonken en met de beer die hij op zijn bord kreeg in Noord-Vietnam. Hij schrijft over de avonturen die hij met cartoonist Kamagurka beleefde en vertelt waarom je nooit een eigen wijndomein moet beginnen. Ook blijft hij dichter bij huis als hij zich afvraagt of hij het culinaire met de paplepel ingegoten heeft gekregen of wat de eerste wijn was die hij dronk.

Tussen de gangen door laat Hamersma de lezer aanschuiven als hij gaat eten bij zijn moeder, de vrouw die zelfs water liet aanbranden. De vrouw die water liet aanbranden van Harold Hamersma zijn de smakelijke avonturen van een wijn- en eetschrijver.