Loading...

Trek

Charlotte Kleyn

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789038806402
Eten onderweg - toen en nu
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:23 februari 2021
Aantal pagina's:208
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Charlotte Kleyn
Hoofdauteur:Charlotte Kleyn
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:440 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:440 g

Samenvatting

‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’
Joël Broekaert, culinair journalist

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?

Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.

Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.