Taal: | nl |
Bindwijze: | Paperback |
Oorspronkelijke releasedatum: | 29 oktober 2018 |
Aantal pagina's: | 240 |
Kaarten inbegrepen: | Nee |
Illustraties: | Met illustraties |
Hoofdauteur: | Niklas Ekstedt |
Tweede Auteur: | Henrik Ennart |
Tweede Auteur: | Henrik Ennart |
Originele titel: | Happy food |
Editie: | 1 |
Extra groot lettertype: | Nee |
Product breedte: | 172 mm |
Product hoogte: | 23 mm |
Product lengte: | 240 mm |
Studieboek: | Ja |
Verpakking breedte: | 172 mm |
Verpakking hoogte: | 23 mm |
Verpakking lengte: | 240 mm |
Verpakkingsgewicht: | 737 g |
Editie: | 1 |
Extra groot lettertype: | Nee |
Product breedte: | 172 mm |
Product hoogte: | 23 mm |
Product lengte: | 240 mm |
Studieboek: | Ja |
Verpakking breedte: | 172 mm |
Verpakking hoogte: | 23 mm |
Verpakking lengte: | 240 mm |
Verpakkingsgewicht: | 737 g |
Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller spreekt wetenschapsjournalist Henrik Ennart verschillende toonaangevende onderzoekers over de relatie tussen het brein en voedsel en bekijkt de overeenkomsten tussen het mediterrane, Scandinavische en Japanse dieet.
Zweedse topchef en coauteur Niklas Ekstedt vertaalt de wetenschappelijke kennis in 38 overheerlijke recepten met ingrediƫnten uit de gezondste keuken van de wereld. Een boerenkoolsalade of een gazpacho, golden milk of gebraden kip? Geluk smaakte nooit eerder zo lekker.
'het is fascinerend te zien dat het verband tussen goed eten en een goed humeur wordt bevestigd door de meest recente wetenschap.' Hugh Fearnley-Whittingstall, auteur van Veg!
Niklas Ekstedt is een Zweedse chef-kok. Hij liep stage bij El Bulli in Spanje en The Fat Duck in Engeland. Met zijn restaurant in Stockholm, waar hij op open vuur kookt, is hij een van de mensen die de Scandinavische keuken internationaal op de kaart heeft gezet.
Onderzoeksjournalist Henrik Ennart volgt al jaren de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken over eten en gezondheid op de voet. Voor Svenska Dagbladet schrijft hij al vijftien jaar over de voedselindustrie.