Loading...

Gelukseten

Niklas Ekstedt

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789000364565
Het verband tussen goed eten en een goed humeur
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:29 oktober 2018
Aantal pagina's:240
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Niklas Ekstedt
Tweede Auteur:Henrik Ennart
Tweede Auteur:Henrik Ennart
Vertaling
Originele titel:Happy food
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:172 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:737 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:172 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:737 g

Samenvatting

Voedsel bepaalt hoe we ons voelen, dus eet jezelf gelukkig!

Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller spreekt wetenschapsjournalist Henrik Ennart verschillende toonaangevende onderzoekers over de relatie tussen het brein en voedsel en bekijkt de overeenkomsten tussen het mediterrane, Scandinavische en Japanse dieet.

Zweedse topchef en coauteur Niklas Ekstedt vertaalt de wetenschappelijke kennis in 38 overheerlijke recepten met ingrediƫnten uit de gezondste keuken van de wereld. Een boerenkoolsalade of een gazpacho, golden milk of gebraden kip? Geluk smaakte nooit eerder zo lekker.

'het is fascinerend te zien dat het verband tussen goed eten en een goed humeur wordt bevestigd door de meest recente wetenschap.' Hugh Fearnley-Whittingstall, auteur van Veg!

Niklas Ekstedt is een Zweedse chef-kok. Hij liep stage bij El Bulli in Spanje en The Fat Duck in Engeland. Met zijn restaurant in Stockholm, waar hij op open vuur kookt, is hij een van de mensen die de Scandinavische keuken internationaal op de kaart heeft gezet.

Onderzoeksjournalist Henrik Ennart volgt al jaren de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken over eten en gezondheid op de voet. Voor Svenska Dagbladet schrijft hij al vijftien jaar over de voedselindustrie.