Loading...

Coachen Reeks 1 - Motiverende gespreksvoering

Sergio van der Pluijm

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • Uitgever: Het Boekenschap
  • ISBN: 9789492723215
  • Review:
Deel 1: Motiverende gespreksvoering
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:juni 2018
Afmetingen:Afmeting: 24,8 x 17,5 x 1,9 cm
Aantal pagina's:176 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Sergio van der Pluijm
Auteur(s):Sergio van der Pluijm

Samenvatting

Wie mensen wil motiveren heeft zijn oren harder nodig dan zijn mond.
Als coachend professional weet je dat motivatie de sleutel is tot verandering. Maar hoe kun je effectief de motivatie vergroten? Uit onderzoek blijkt dat veel dingen die we gewend zijn te doen, averechts werken. Overtuigen, oplossen, adviseren: ze maken de kans op verandering vaak kleiner. Wat wel werkt? Luisteren, compassie tonen, samenwerken en verandertaal ontlokken. Dit boek leert je hoe je dat doet.
Dit is het eerste deel van een trilogie over coachen op basis van wetenschappelijke inzichten. Met Coachen 3.0 – Motiverende gespreksvoering in handen zullen je gesprekken totaal anders verlopen met als resultaat: meer motivatie bij je coachee en meer voldoening bij jou. Deel 2 zal gaan over Oplossingsgericht Coachen en deel 3 over Coachen met ACT.
Sergio van der Pluijm studeerde Algemene Sociale Wetenschappen en werkte 15 jaar lang in het reclasseringsveld. Het bleek een mooie en rijke leerschool rondom termen als motivatie, weerstand, en gedragsverandering. Hij verdiepte zich in diverse coach-methoden en gelooft nu dat coachende professionals vaak veel effectiever kunnen werken met meer plezier en minder moeite. Eind 2009 richtte hij Bureau Bewezen Effect op en sindsdien ontwerpt en verzorgt hij breinvriendelijke trainingen voor coachende professionals in onderwijs, zorg en het publieke domein.
"Sergio beschrijft Een combinatie van vaardigheden die mensen werkelijk helpt om stappen te zetten richting positieve verandering.'
William R. Miller, PhD., Emeritus Distinguished Professor of Psychology and Psychiatry, The University of New Mexico.
"Met dit heldere, overzichtelijke en vooral praktische boek zou het zomaar kunnen dat ook jij gegrepen wordt door MGV.'
Rik Bes, Centre for Motivation and Change, Hilversum