Loading...

TLV

Jigal Krant

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789038803548
Recepten en verhalen uit Tel Aviv
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:22 maart 2018
Aantal pagina's:328
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jigal Krant
Hoofdredacteur:Vincent van den Hoogen
Hoofdredacteur:Vincent van den Hoogen
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:217 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1338 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:217 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1338 g

Samenvatting

Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien.
Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan in Tel Aviv, de vrolijkste en tolerantste stad van het Midden-Oosten. De kuststad is het paradijs op aarde: het hele jaar door geweldig weer, prachtige stranden, toonaangevende musea, unieke architectuur en een florerende economie. De inwoners zijn knap, jong, creatief, en stralen een tomeloze levenslust uit.

Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes.

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto’s wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.