Loading...

Yakitori & Korean BBQ

Jonas Cramby

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789461431844
Japanse grilltechnieken en bijgerechten
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:22 maart 2018
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jonas Cramby
Hoofdauteur:Jonas Cramby
Vertaling
Eerste Vertaler:Mattijs Warbroek
Co Vertaler(s):Mattijs Warbroek
Originele titel:Yakitori & Korean BBQ
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:258 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:258 mm
Verpakkingsgewicht:877 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:258 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:258 mm
Verpakkingsgewicht:877 g

Samenvatting

De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit. Niets simpeler dan een Korean BBQ waarbij een 'ssam' (wrap) of slablaadje wordt gevuld met een aantal ingrediënten, behalve dat je het in een keer in je mond moet stoppen! Start traditioneel met 'yukhoe' (tartaar) en sluit af met 'naengmyeon' (noedels in koude bouillon). Garneer met rijst, kimchi en andere bijgerechten en je eet tegelijkertijd verfijnd en bruut, eenvoudig en geavanceerd. Het drinken van alcohol of groene thee is gebruikelijk bij het eten van Japanse gerechtjes. Recepten voor 'izakaya' (pubfood) en 'otsumami' (borrelhapjes) mogen dan ook niet ontbreken in dit boek. Met dit boek in de hand beheers je de kunst van Japans grillen!