Loading...

Veilig voedsel

Roelina Dijk

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789024418978
  • Adviesprijs: €37.95
microbiologische principes, chemische en fysische factoren
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:12 juni 2018
Aantal pagina's:200
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Roelina Dijk
Tweede Auteur:N.v.t.
Tweede Auteur:N.v.t.
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Originele titel:Veilig voedsel
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:491 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:491 g
eWaste:Nee

Samenvatting

De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt. Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber. Voor de derde druk is vooral hoofdstuk 3 Chemische voedselveiligheid grondig herzien en aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Zo is er meer aandacht voor de belangrijkste mycotoxinen en mariene biotoxinen, zijn de fytotoxinen uitgebreid met informatie over pyrrolizidine en tropaanalkaloïden, komt erucazuur aan bod en is het onderdeel 'Gifstoffen via voedselcontactoppervlakken' toegevoegd aan dit hoofdstuk. Alle andere hoofdstukken zijn geactualiseerd. Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor FiMM training & control in food safety. Verder is ze (hoofd)auteur en eindredacteur van het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).