Loading...

Kikker kan niet praten. ( Maxi - editie 25 x 25cm ) Kikker & Vriendjes

Max Velthuijs

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789025872809
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Aantal pagina's:32
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties in kleur
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:250 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:252 mm
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:250 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:252 mm

Samenvatting

Als Kikker op een ochtend wakker wordt, komt er geen geluid uit zijn keel.
Hij heeft zijn stem verloren, zegt Haas. Zijn vriendjes maken thee met honing voor hem, en ze breien een warme das. Dat is goed voor zijn keel. En omdat Kikker niet kan praten, praten ze geen van allen. Het wordt een stille dag! Zal het morgen weer over zijn?
Ken je Kikker en zijn vriendjes al?
Haas die altijd alles weet, Varkentje die zulke lekkere taarten bakt, slimme Rat die voor niemand bang is en Eend die zoveel van Kikker houdt...

Recensie(s)

Als Kikker op een ochtend wakker wordt, blijkt hij zo verkouden te zijn dat hij zijn kwaak kwijt is. Geen enkel geluid komt eruit. Zelfs 'goedemorgen' lukt niet meer. Zijn vrienden Eend, Varkentje en Haas verbazen zich zeer. Ze vragen zich af hoe ze hulp kunnen bieden: voorlezen, een medicijn zoeken, thee met honing zetten of samen gezellig zwijgen? Zelfs een warme sjaal breien blijkt niet te helpen. Uiteindelijk moet maar afgewacht worden wat de volgende dag Kikker zal brengen. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Kikker en Vriendjes', afgeleid van 26 geanimeerde tv-films van zeven minuten lang, gebaseerd op de boeken van Velthuijs en volgens diens vertrouwde procede vormgegeven. Vergelijking met de vroegere, originele boeken leert dat de illustraties vanwege hun filmische herkomst minder diepgang hebben. Er gaat hierdoor onmiskenbaar iets verloren van de beeldende hand van de meester. Ze hebben, wat onbeholpen gezegd, daardoor 'minder huid'. De jonge Kikkerfans met gevoel voor humor en ontluikende filosofische belangstelling zal dit echter nauwelijks opvallen. Vanaf ca. 4 jaar.