Loading...

Ruimte

Frank Weijers

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789462761667
Stop met onzin, doe wat de bedoeling is
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:10 augustus 2017
Aantal pagina's:212
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Frank Weijers
Hoofdredacteur:Suzanne Loohuis
Hoofdredacteur:Suzanne Loohuis
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:154 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:218 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:154 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:218 mm
Verpakkingsgewicht:432 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:154 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:218 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:154 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:218 mm
Verpakkingsgewicht:432 g

Samenvatting

"Neem de ruimte om het boek te lezen en laat je inspireren tot verbeteringen die daadwerkelijk het verschil maken."

Jitske Kramer, co-oprichter van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van onder meer Deep Democracy en coauteur van De Corporate Tribe

Pas als je stilstaat en om je heen kijkt, kan je ervan bewust worden dat je niet weet wat je bedoeling is. Of het wel weet, maar dat je het niet doet. In Ruimte geeft Frank Weijers een eenvoudig en krachtig model om dit inzicht toe te passen op je werk- en privésituatie. In het boek komen vragen aan bod als:

* Hoe zorgen je dat je niet voortdurend het gevoel krijgt te weinig ruimte te hebben om te doen wat écht belangrijk is? * Hoe creëren je meer ruimte? * Hoe delen we in organisaties of teams een bedoeling en manieren waarop we die willen waarmaken? * Hoe zorgen we daarbij voor een inrichting van ons leven, ons werk, onze organisatie en ons team die dat bevordert?

Ruimte biedt iedereen de mogelijkheid om te herkennen wat de bedoeling is (van jezelf of van je organisatie) en om daar ook naar te handelen. Je hebt verder enkel vertrouwen en moed nodig om de ruimte die je creëert met je bedoeling te vullen. En wie wil er nu niet graag moedig zijn?

Frank Weijers (1957) werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur/rector, leidde internationale projecten in o.a. de Filipijnen, Hongarije en op Curaçao, waar hij het Vespucci College opzette. Hij is auteur van het boek Spelen met ruimte en is een veelgevraagd trainer en spreker. Frank werkt zelfstandig vanuit zijn eigen bedrijf Spelen met Ruimte en is associate partner bij de Academie voor Organisatiecultuur.

"Frank weet via interessante en begrijpelijke perspectieven en taal, mensen letterlijk in beweging te zetten. Het hoofd gaat werken, het hart gaat er sneller van kloppen en de keuzes volgen vanuit die positieve energie."
Jasmijn Kester, rector van het Vathorst College, Amersfoort, schoolleider van het jaar

"Tijd verspillen aan dingen die er niet toe doen, en niet toekomen aan wat echt belangrijk is. Wie kent dat niet? Frank Weijers neemt alle excuses weg. Hij laat zien dat ieder van ons ruimte kan scheppen door simpelweg te stoppen met ongerichte activiteit en te focussen op wat ertoe doet."
Lenette Schuijt, organisatieadviseur, coach en leiderschapstrainer en auteur van o.a. De kracht van bezieling en Wat bezielt ons?