Loading...

Hoe smaakt het?

Garmt Dijksterhuis

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789463011174
nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:19 mei 2017
Aantal pagina's:172
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Garmt Dijksterhuis
Hoofdauteur:Garmt Dijksterhuis
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:148 mm
Product hoogte:10 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:148 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:232 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:148 mm
Product hoogte:10 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:148 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:232 g

Samenvatting

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe je 'lekker' van 'vies' kunt onderscheiden. In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.
Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, de werking van de tong en de neus en het samenspel van de verschillende zintuigen, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met "Hoe smaakt het?" begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.
Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.