Loading...

Hete rook

Jeroen Hazebroek

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789059567504
de basis voor low & slow barbecue
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:23 juni 2017
Aantal pagina's:224
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jeroen Hazebroek
Tweede Auteur:Leonard Elenbaas
Hoofdredacteur:Christian Fielden
Tweede Redacteur:Julius Jaspers
Tweede Redacteur:Julius Jaspers
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:222 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:275 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:222 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:275 mm
Verpakkingsgewicht:1021 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:222 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:275 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:222 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:275 mm
Verpakkingsgewicht:1021 g

Samenvatting

Heet roken is een traditie die bij ons, in Noordwest-Europa, vooral met vis wordt geassocieerd: denk aan gerookte zalm en makreel. In Amerika is een mengvorm ontstaan van die Europese traditie en de lokale manier van grillen en langzaam garen boven houtvuur: de Amerikaanse barbecuekeuken. Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas gingen op reis om meer over deze low & slow barbecuemethode te leren. In dit boek leggen ze stap voor stap de basis uit zodat je nu ook thuis aan de slag kunt. Welke apparatuur kun je gebruiken? Wat voor handgereedschap heb je nodig en welke brandstof is het best? Welke soorten en welke delen van vlees en vis laten zich goed roken? Jeroen en Leonard, die eerder samen Hete kolen en Hete vuren schreven, belichten het onderwerp grondig en laten alle facetten van low & slow barbecue aan bod komen. Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. Met zijn bedrijf Het Kookvuur verzorgt hij cateringen, demonstraties en workshops met barbecues en kamado's. Jeroen beheert de populaire website BBQ-Forum. Leonard Elenbaas is kok en eigenaar van Pure Passie On Tour. Hij kookt met de Big Green Egg op locatie van het Westland tot in Aziƫ.