Loading...

Traject Welzijn - Methodiek PW Theorieboek niveau 3/4

R.F.M. van Midde

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789006622195
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:13 april 2016
Aantal pagina's:156
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:R.F.M. van Midde
Tweede Auteur:G.C. Koomen
Hoofdredacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Co Redacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Co Redacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Vertaling
Eerste Vertaler:nvt
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:191 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:271 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:189 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:273 mm
Verpakkingsgewicht:389 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:191 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:271 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:189 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:273 mm
Verpakkingsgewicht:389 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Uitgave nu leverbaar met licentie: 9789006859010 Traject Welzijn Theorieboek Methodiek PW + student 1 jaar voucher Als Pedagogisch Werker houd je je bezig met de opvoeding (pedagogiek) en opvang van kinderen en jongeren tot 23 jaar. Pedagogisch Werk valt onder welzijnswerk. Welzijn heeft te maken met het welbevinden van mensen, met zich 'gelukkig' voelen. In dit werkveld ben je daarom bezig om het gedrag van mensen zo te veranderen dat ze zich gelukkig(er) voelen.

Het theorieboek Methodiek PW gaat in op belangrijke aspecten van het werken als pedagogisch werker, zoals wat het inhoudt om te werken in welzijnswerk, hoe je activiteiten op kunt zetten, signaleert, observeert en rapporteert. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een begrippenlijst. De inhoud is daarmee geschikt voor mbo-studenten en mensen die zelfstandig meer willen leren over het werkveld.

Het theorieboek Methodiek PW maakt deel uit van de serie Traject Welzijn. Methodiek PW sluit volledig aan bij het werkprocessen 'Inventariseert behoeften en wensen van een kind', 'Stemt de werkzaamheden af met betrokkenen' en 'Evalueert de werkzaamheden' uit het kwalificatiedossier Pedagogisch Werk. Bij dit theorieboek behoort het werkboek Methodiek PW uit de serie Traject Welzijn.

Pedagogisch werkers werken in de kinderopvang, het onderwijs of in een combinatievorm van beide. De student kan kiezen voor het profiel pedagogisch medewerker kinderopvang, gespecialiseerd medewerker kinderopvang of onderwijsassistent.

Over Traject Welzijn
De serie Traject Welzijn biedt lesmateriaal op mbo-niveau is en is bestemd voor de opleidingen Pedagogisch werk, Maatschappelijke Zorg en Sociaal werk. Het materiaal sluit volledig aan bij de eisen van de nieuwe kwalificatiedossiers.

Traject Welzijn is ontwikkeld op basis van leerstijlen en leerervaringen van mbo-studenten, waardoor zowel studenten met een meer theoretische, als studenten met een meer praktische inslag er gebruik van kunnen maken. Er is rekening gehouden met de verschillende onderwijsstijlen, waardoor Traject Welzijn inzetbaar is binnen elk didactisch model.

Traject Welzijn sluit aan bij actuele opvatting over flexibiliteit en zelfstandig leren. Dat betekent dat er onder andere gewerkt wordt met uitgaven die ingedeeld zijn in thema's die bestaan uit theorie en de daarbij behorende verwerkingsopdrachten, praktijksituaties en evaluatie middels de studiehulp. Daarnaast komen de beroepsvaardigheden en de houdingsaspecten van de (beginnende) beroepsbeoefenaar expliciet aan de orde. Deze elementen vormen immers een essentieel onderdeel van de beroepsuitoefening.

De leerstof is opgebouwd uit theorie, praktijksituaties en beroepsvaardigheden:
- De theorie bevat alle basiskennis en achtergrondinformatie bij het betreffende werkproces en bevat veel voorbeelden uit de beroepspraktijk. De verwerkingsopdrachten sluiten aan bij de leerstof in de theorie.
- De praktijksituaties zijn realistische beschrijvingen van situaties uit de beroepspraktijk, inclusief opdrachten gekoppeld aan houdingsaspecten, vaardigheden en kenniselementen.
- De beroepsvaardigheden bevatten opdrachten voor het stapsgewijs aanleren van sociaal-agogische, communicatieve, verzorgende en creatieve vaardigheden.

De combinatie van deze onderdelen maakt het leren vanuit verschillende invalshoeken mogelijk en kan zowel in een onderwijssituatie als in de beroepspraktijk plaatsvinden.