Loading...

Huisvestingsmanagement

Jan Gerard Hoendervanger

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789001873240
  • Adviesprijs: €61.95
van strategie to exploitatie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 oktober 2016
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jan Gerard Hoendervanger
Tweede Auteur:Theo van der Voordt
Co Auteur:Theo van der Voordt
Co Auteur:Theo van der Voordt
Overige kenmerken
Editie:2
Gewicht:0.81 kg
Product breedte:17 cm
Product hoogte:1.90 cm
Product lengte:24 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:240 mm
Overige kenmerken
Editie:2
Gewicht:0.81 kg
Product breedte:17 cm
Product hoogte:1.90 cm
Product lengte:24 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:240 mm

Samenvatting

Hoe vertaal je de strategie van een organisatie in een huisvestingsstrategie? Hoe creëer je een duurzaam evenwicht tussen de dynamische vraag en het statische aanbod? Hoe kun je de prestaties van de huisvesting continu monitoren en optimaliseren? Hoe kun je ingrijpende huisvestingsoperaties initiëren en (bij)sturen? Hoe creëer je een huisvestingsorganisatie die berekend is op al deze taken? Huisvestingsmanagement geeft duidelijke antwoorden op bovenstaande vragen.

Waarom kiezen voor Huisvestingsmanagement?
* het enige boek dat facility management en corporate real estate management samenvoegt tot huisvestingsmanagement;
* reikt studenten de basis aan om huisvesting te kunnen aansturen;
* compleet en uitgebreid overzicht van dit vakgebied;

Huisvestingsmanagement leert studenten zowel richten (strategische keuzen maken en beargumenteren) als verrichten (implementeren) en inrichten (een vastgoedafdeling positioneren in de organisatie). De vele praktijkvoorbeelden geven een goed beeld van het vakgebied, van de vragen waarmee alle organisaties worstelen, maar ook van verschillen tussen organisaties. Alle hoofdstukken bevatten handige kernbegrippen in de kantlijn, gekoppeld aan het register, en heldere samenvattingen. Ook bevat het boek een afkortingenlijst en literatuurlijst voor verdere verdieping. Huisvestingsmanagement is geschreven voor hbo-studenten van Facilitair Management, Corporate Real Estate Management en Vastgoed en Makelaardij. Daarnaast is het boek zeer geschikt als naslagwerk en zelfstudieboek voor professionals in het vakgebied. Het boek is ook beschibaar als e-book.

Wat is nieuw in de tweede editie van Huisvestingsmanagement?
De tweede druk van Huisvestingsmanagement is uitgebreid met actuele praktijkvoorbeelden en tekstblokken over onder meer duurzaam bouwen, herbestemming en smart buildings. Thema's als de toegevoegde waarde van gebouwen en faciliteiten zijn verder uitgewerkt op basis van de nieuwste inzichten. Ook bevat deze editie een nieuw slothoofdstuk over reflecties op het vakgebied, de relatie tussen CREM en FM, en actuele ontwikkelingen zoals big data.

Online ondersteuning
De ondersteunende website biedt studenten en docenten een grote hoeveelheid toetsvragen uit de verschillende hoofdstukken, zowel meerkeuzevragen als open vragen. Daarnaast zijn er verdiepende artikelen en handige verwijzingen te vinden.