Loading...

Nanban

Tim Anderson

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789059566606
verwarmende gerechten uit Japan
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 februari 2016
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Tim Anderson
Hoofdredacteur:Celine The
Co Redacteur:Celine The
Co Redacteur:Celine The
Vertaling
Eerste Vertaler:Aniek Njiokiktjien
Tweede Vertaler:Aniek Njiokiktjien
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:177 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:297 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:301 mm
Verpakkingsgewicht:1195 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:177 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:297 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:301 mm
Verpakkingsgewicht:1195 g

Samenvatting

Verwarmende gerechten uit de moderne Japanse keuken.

'Nanban' staat vol hartige en pittige gerechten die naar meer smaken. Denk aan een kom ramen die bol staat van texturen en smaken, umamirijke, pittige gyoza of smeltend zachte broodjes buikspek. In dit boek geeft Tim Anderson ons het beste van Zuid-Japans streetfood: Saseboburger tot drie recepten voor gefrituurde kip. De recepten variƫren van makkelijk tot meer uitdagend. Anderson geeft bovendien veel informatie over de Japanse ingrediƫnten en hun verkrijgbaarheid en vertelt hoe je ze kunt vervangen als je ze niet kunt vinden.

'Nanban' betekent in het Japans 'Zuidbarbaars' en het was de bijnaam van de eerste Europese kolonisten in Japan. De titel past goed bij Tim Anderson, die door zijn passie voor het nemen van risico's en Japans streetfood de Britse tv-show Masterchef won met een hamburgerrecept. Nanban typeert ook alles wat zo lekker is aan de recepten in dit boek: gedurfde smaken, stevige gerechten en ongeraffineerde heerlijkheid.