Loading...

Snorkelduiken

Jo van Schalen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • ISBN: 9789038925035
  • Review:
600 spelletjes en oefeningen onder water
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 oktober 2015
Aantal pagina's:278
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jo van Schalen
Hoofdauteur:Jo van Schalen
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:594 g
Product breedte:153 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:231 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:153 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:231 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:594 g
Product breedte:153 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:231 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:153 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:231 mm

Samenvatting

Snorkelduiken is hard op weg om als zelfstandige recreatiesport de massa te veroveren. Het toenemende gebruik van veelsoortig speelmateriaal onder water heeft duidelijk bijgedragen aan deze ontwikkeling. Kinderen blijken namelijk dol te zijn op de onderwaterspelletjes die hen bij het snorkelen worden aangeboden.

Het gebruik van die vele soorten speelmaterialen blijkt, onder meer, tot gevolg te hebben dat binnen alle vaardigheidsniveau's opdrachten samengesteld kunnen worden die haalbaar zijn voor iedereen.

De aanpak van het snorkelduiken in het zwembad, met gebruikmaking van eenvoudige, eventueel zelf te maken speelmaterialen, blijkt bij de jeugd zo opvallend motiverend te werken, dat het ook bij het Nationaal Platform Zwembaden, de overkoepelende, landelijke organisatie op het gebied van opleidingen in de zwembranche, niet onopgemerkt is gebleven, en inmiddels heeft Jo van Schalen drie volwaardige snorkelvaardigheidsdiploma's ontworpen voor deze organisatie.

In dit boek worden niet alleen nieuwe speelmaterialen beschreven, maar ook 45 technische leergangen en honderden speelse oefenvormen waarmee deze leergangen op een leuke en gevariΓ«erde manier kunnen worden geoefend. Kort, duidelijk, genummerd en elk afzonderlijk begeleid met een illustratie. Allemaal uitvoerbaar in de comfortabele omgeving van het overdekte zwembad, thuis, in eigen land. In elke les kan zo gewerkt worden naar een gevoel van voldoening voor iedereen. Een gevoel dat na elke les smaakt naar meer. Voor de cursist, maar ook voor de docent.

Eenmaal met veel plezier geleerd in het zwembad zal vrijwel elke snorkelaar vroeg of laat het buitenwater induiken. En daar is de milieuwinst te halen. Een snorkelaar kan immers pas dan genieten van de wereld onder water als die wereld zichtbaar en gezond is. Helder en schoon water dus. Samengevat in de stelling:

Met elk kind dat je enthousiast kunt maken voor snorkelduiken creΓ«er je een spontane ambassadeur voor gezond en zuiver oppervlaktewater.

Het boek is geschreven voor iedereen die beroepsmatig of in verenigingsverband bezig is met de recreatieve zwemsporten: zweminstructeurs, zwemleiders, duikinstructeurs en sportleraren.