Loading...

Mechanica

Coenraad Hartsuijker

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Academic Service
  • ISBN: 9789039527832
  • Review:
evenwicht
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:2
Verschijningsdatum:juli 2015
Afmetingen:24,7 x 18,1 x 3,1 cm
Aantal pagina's:502 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Coenraad Hartsuijker | Hans Welleman
Co-auteur:Hans Welleman
Co-auteur:Hans Welleman

Samenvatting

Dit boek maakt deel uit van een serie mechanicastudieboeken voor de opleidingen Bouwkunde en Weg- en Waterbouwkunde (Civiele Techniek) in het hoger onderwijs (hbo en technische universiteit):
* Mechanica: Evenwicht
* Mechanica: Spanningen, vervormingen, verplaatsingen
* Mechanica: Statisch onbepaalde constructies en Bezwijkanalyse

Dit boek biedt een grondige behandeling van vele onderwerpen die vallen onder het thema evenwicht. Bijzondere aandacht gaat uit naar statisch bepaalde staafconstructies. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de analyse van een constructie of situatie; berekeningen worden uitgevoerd volgens een zeer systematische aanpak.

Het op de juiste wijze toepassen van de mechanica vereist een hoeveelheid inzicht en vaardigheid die men vooral opdoet door uitgebreide oefening. Hiertoe biedt dit boek een zeer groot aantal uitgewerkte voorbeelden en vraagstukken, die zodanig zijn gestructureerd dat het doorwerken ervan resulteert in kennismaking met vele aspecten van dit vakgebied. De bijbehorende opgaven zijn beschikbaar via het tabblad "extra materiaal" op deze pagina.

De auteur heeft jarenlange ervaring in het doceren en doseren van mechanicaonderwijs aan de opleiding Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft.