Loading...

Kaneel & Kardemom

Anne Shooter

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789461431349
Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:07 september 2015
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Anne Shooter
Hoofdauteur:Anne Shooter
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:195 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1066 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:195 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1066 g

Samenvatting

'Kaneel & Kardemom' is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry's tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

'Kaneel & Kardemom' biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de ge- rechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.