Loading...

Algemene economie en bedrijfsomgeving

Wim Hulleman

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789001845100
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:07 mei 2015
Aantal pagina's:628
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Wim Hulleman
Tweede Auteur:A.J. Marijs
Co Auteur:W. Hulleman
Co Auteur:W. Hulleman
Overige kenmerken
Editie:4
Product breedte:173 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:243 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:173 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:243 mm
Verpakkingsgewicht:1188 g
Overige kenmerken
Editie:4
Product breedte:173 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:243 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:173 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:243 mm
Verpakkingsgewicht:1188 g

Samenvatting

Algemene economie en bedrijfsomgeving richt zich op studenten in het hoger onderwijs, die zich voorbereiden op een managementfunctie in het bedrijfsleven of bij de overheid. Het boek neemt de economische omgeving van Europese bedrijven als uitgangspunt. Alle gegevens zijn geactualiseerd. Ook komen de oorzaken en gevolgen van de kredietcrisis en de schuldencrisis in de eurozone aan bod.

Met Algemene economie en bedrijfsomgeving leer je de economische component van de bedrijfsomgeving te analyseren, zoals het bepalen van de concurrentie-intensiteit in een bedrijfstak en de analyse van de conjunctuur in een land. Het boek legt uit welke gegevens je hiervoor nodig hebt en waar je die kunt vinden. Daarnaast behandelt het boek welke invloed de economische bedrijfsomgeving heeft op de afzet en de winst van een onderneming. Je analyseert bijvoorbeeld welke invloed de intensiteit van de concurrentie in een bedrijfstak of de conjunctuur heeft op de ondernemingsresultaten. Gaandeweg komen zo alle economische risico's aan bod waarmee een onderneming te maken heeft.

De onderwerpen in het boek zijn allemaal actueel en relevant voor het Europese bedrijfsleven. Daarbij staat de praktijk centraal. De theorie wordt gebruikt om de praktijk te begrijpen en te kunnen analyseren. In plaats van ingewikkelde analyses en wiskundige modellen bevat het boek overzichtelijke schematische modellen waarin de causale relaties tussen economische begrippen worden weergegeven.

Algemene economie en bedrijfsomgeving is zowel geschikt voor cursorisch onderwijs in de algemene economie als voor thematisch onderwijs of projectonderwijs waarin algemeen economische onderwerpen een rol spelen.

Bij Algemene economie en bedrijfsomgeving biedt Noordhoff Uitgevers een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen studenten en docenten zich efficiƫnt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Daarnaast biedt Prepzone verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren.