Loading...

Nederlandse streekgerechten en wetenswaardigheden - Brabantse pot

Lantaarn Publishers.

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789461884602
van poempaaipap en preiprol
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:30 januari 2015
Aantal pagina's:80
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:200 mm
Verpakkingsgewicht:368 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:200 mm
Verpakkingsgewicht:368 g

Samenvatting

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantse gerechten en lekkernijen als begijnenrijst, driekoningenbrood en potjebrajers. In Brabantse pot worden de Brabantse keukengeheimen prijsgegeven.