Loading...

De klassieke keuken thuis

Auguste Escoffier

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789059565906
Kookboek van de klassieke keuken thuis
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:25 november 2014
Aantal pagina's:892
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Auguste Escoffier
Tweede Auteur:N.v.t.
Tweede Auteur:N.v.t.
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Originele titel:N.v.t.
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:152 mm
Product hoogte:54 mm
Product lengte:227 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:54 mm
Verpakking lengte:227 mm
Verpakkingsgewicht:1382 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:152 mm
Product hoogte:54 mm
Product lengte:227 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:54 mm
Verpakking lengte:227 mm
Verpakkingsgewicht:1382 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Hét standaardwerk voor de amateurkok is 'De klassieke keuken thuis'(Ma Cuisine) van Auguste Escoffier. Het is de tegenhanger van zijn 'Kookboek van de klassieke keuken'(Le Guide Culinaire), de bijbel voor iedere professionele restaurantkok. 'De klassieke keuken thuis' onderscheidt zich onder andere door zijn volledigheid. Het vuistdikke naslagwerk bevat ruim 2500 recepten - van gepocheerde eieren met rode wijnsaus tot Kalfszwezerik Richelieu, van Kipfilets Pojarski tot Crêpes Suzette. Escoffier, die onder meer werkte voor het Savoy en het Carlton in Londen, schreef geen kookboeken voor de boekenkast. 'De klassieke keuken thuis' is een handboek voor de (gevorderde) thuiskok. Het bevat naast instructies over specifieke bereidingen als het verwerken van een levende kreeft en het sauteren van vlees en vis ook uitleg over goede basisbereidingen: sauzen, garnituren, soepen, patés. Escoffier was zich ervan bewust dat de haute cuisine gebaseerd is op de cuisine bourgoise. 'De klassieke keuken thuis', dat een jaar voor zijn dood verscheen, is Escoffiers eerbetoon aan de huiselijke keuken. Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.