Loading...

Sociale psychologie

Pieternel Dijkstra

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Psychologie
  • Uitgever: Boom Lemma Uitgevers
  • ISBN: 9789462364073
  • Review:
inzicht in sociale relaties
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:juli 2014
Afmetingen:Afmeting: 24 x 17 x 2,4 cm
Aantal pagina's:418 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Pieternel Dijkstra
Auteur(s):Pieternel Dijkstra
Vertaling
Originele Titel:Sociale Psychologie - inzicht in sociale relaties en het psychologisch functioneren van mensen

Samenvatting

Sociale relaties spelen een cruciale rol in het geluk en psychisch en lichamelijk welzijn van mensen. Juist die sociale relaties met anderen en de groepen waarin mensen leven, vormen het onderwerp van de sociale psychologie. Dat maakt dit vakgebied belangrijk voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt. In acht hoofdstukken krijgt de lezer inzicht in de sociaalpsychologische principes van sociale relaties en groepsvorming, en de soms complexe gedachten en gevoelens die daarmee gepaard gaan.
Uniek aan het boek is dat steeds actief de vertaalslag wordt gemaakt van sociaalpsychologische theorie en onderzoek naar de praktijk. Cases, opdrachten en aanbevelingen zorgen ervoor dat de opgedane kennis en inzichten ook daadwerkelijk kunnen worden toegepast in de praktijk. De lezer leert niet alleen sociale relaties beter begrijpen, maar ook hoe hij deze, op wel doordachte wijze, kan beïnvloeden.
Sociale psychologie is bestemd voor bachelorstudenten in opleidingen waarin werken met mensen centraal staat, zoals de bachelors toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk en coaching. Tevens is het bedoeld voor professionals in het werkveld die meer willen weten over hoe het contact tussen mensen verloopt en hoe mensen elkaar onderling beïnvloeden.
Dr. Pieternel Dijkstra (1969) is sociaal psycholoog en doet wetenschappelijk onderzoek naar sociale relaties. Ook schreef ze verschillende boeken en vele andere publicaties over dit onderwerp. Daarnaast geeft Pieternel trainingen en is ze als hoofddocent en lector betrokken bij verschillende bachelor- en masteropleidingen in de psychologie.