Loading...

Kookbijbels - Visbijbel

Bart van Olphen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789048820948
werken met vis
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 mei 2014
Aantal pagina's:496
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Bart van Olphen
Hoofdillustrator:Patriasz
Tweede Illustrator:Tijs Koelemeijer
Tweede Illustrator:Tijs Koelemeijer
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:162 mm
Product hoogte:46 mm
Product lengte:217 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:162 mm
Verpakking hoogte:46 mm
Verpakking lengte:217 mm
Verpakkingsgewicht:1248 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:162 mm
Product hoogte:46 mm
Product lengte:217 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:162 mm
Verpakking hoogte:46 mm
Verpakking lengte:217 mm
Verpakkingsgewicht:1248 g

Samenvatting

Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stapfoto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten


Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.