Loading...

Dans!

Etje Heijdanus

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Coutinho
  • ISBN: 9789046903971
  • Review:
praktisch handboek voor het basisonderwijs
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2014
Afmetingen:24,1 x 17,1 x 1,5 cm
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Etje Heijdanus | Anouk van Nunen
Co-auteur:Anouk van Nunen
Redacteur:Etje Heijdanus-De Boer
Co-redacteur:Anouk van Nunen
Co-redacteur:Anouk van Nunen

Samenvatting

Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang. Zo verkennen zij zichzelf, de ander en de wereld. Het vak dans is een vast onderdeel geworden in het basisonderwijs via de Kerndoelen en de Kennisbasis. DANS! is het eerste handboek dat deze kennisbasis concretiseert. De praktische didactiek met duidelijke leerlijnen helpt (aankomende) leerkrachten dansmateriaal te gebruiken en te ontwikkelen. Met DANS! ontdekken zij de expressiemogelijkheden van dans en leren deze toepassen.
DANS! start met theorie over dans, ontwikkelingspsychologie, competenties voor en de ontwikkelingsdomeinen van dans. Centraal didactisch uitgangspunt is 'Leren door doen'. Het praktische deel omvat vervolgens leerlijnen dans voor groepen 1 tot en met 8, lesgeven in de stagepraktijk, start- en voorbeeldlessen met theoretische reflecties en samenhang met andere vakken. Er is een uitgebreide website met interactieve oefeningen, opdrachten, lesvoorbeelden en relevante links en een docentendeel met een beknopte handleiding en toetsen.
DANS! richt zich op pabo studenten en leerkrachten in het basisonderwijs. Het handboek is ook geschikt voor studenten aan een dansacademie.
Etje Heijdanus was en Anouk van Nunen is docent dans en drama bij de Hogeschool InHolland. Beide auteurs zijn medeopstellers van de Kennisbasis Dans en Drama. Martin Valenkamp was docent wijsbegeerte aan de VU en docent pedagogiek en didactiek aan de Hogeschool Inholland. Ronald Hueskens is docent drama aan de Hogeschool van Amsterdam. Pauline Verhallen is docent aan de Montessorischool in Den Haag (voorheen docent dans en drama aan de Hogeschool Inholland).