Loading...

Lesvaardig

Lidy Zijlmans

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  • ISBN: 9789461058614
  • Review:
basisdidactiek nt2
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2014
Afmetingen:24,1 x 17,1 x 1,2 cm
Aantal pagina's:136 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Lidy Zijlmans | O. A. F. ter Haar
Co-auteur:O. A. F. ter Haar
Co-auteur:O. A. F. ter Haar

Samenvatting

Hoe richt je je NT2-les het beste in? Heb je je klassenmanagement goed op orde? Hoe geef je de beste feedback? Hoe ga je om met je leergang? Houd je wel genoeg rekening met de verschillen per leerling? Kun je zelfstudie succesvol inzetten? Het beroep van de NT2-docent vraagt om een flexibele houding en om een goed inzicht in zowel de stof als in de leerder, kortom: lesvaardigheid.

Dit boek biedt de (beginnende) NT2-docent praktische handvatten die hem of haar direct helpen bij het kundig en efficiënt lesgeven aan anderstaligen, waarbij bovendien volop rekening wordt gehouden met de verschillende belangen, wensen en achtergronden van de leerders.

In LESvaardig worden aan de hand van herkenbare situaties uit de lespraktijk didactische competenties uitgelicht. De gebruiker krijgt opdrachten aangereikt die hem of haar helpen bij het verwerven van inzicht in verschillende les- en leerprocessen. Ook wordt in LESvaardig aangezet tot reflectie op het eigen handelen en gestimuleerd tot uitwisseling van ervaringen met studiegenoten of collega’s.

Dit boek geeft de docent ideeën die direct in de les kunnen worden toegepast over uiteenlopende onderwijsaspecten, van het controleren van presentie tot het zorgen voor input en het opgeven van huiswerk. Het staat vol met praktische tips voor succesvolle NT2-lessen en voor een betere begeleiding van anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal.