Loading...

Werken met vis

Bart van Olphen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789048816217
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 oktober 2012
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Bart van Olphen
Hoofdillustrator:Daniel Patriasz
Hoofdillustrator:Daniel Patriasz
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:248 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:287 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:248 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:287 mm
Verpakkingsgewicht:1781 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:248 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:287 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:248 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:287 mm
Verpakkingsgewicht:1781 g

Samenvatting

Werken met vis helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Werken met vis allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stap-foto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten

Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. De afgelopen tien jaar zette Van Olphen zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Zijn horeca-ervaring en kennis van vis combineert hij in zijn veelgeprezen kookboeken. Na Fish Tales, bekroond met de Gourmand Best Cookbook of the World Award, volgde Het Nederlands viskookboek. Voor dit boek ontving hij naast de Gouden Tulp, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, een Gourmand-nominatie en is hij genomineerd voor Kookboek van het Jaar.