Loading...

Missie: Kosovo

Haig

  • Bindwijze: Bindwijze overig
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789022985250
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Bindwijze overig
Druk:1
Afmetingen:24 x 16 x 3 cm
Aantal pagina's:320 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Haig
Auteur(s):Haig

Samenvatting

Brian Haig
Missie: Kosovo

Unieke combinatie van een geraffineerde legal thriller en een superspannende militaire thriller

Majoor Sean Drummond wordt naar Kosovo gezonden met een gecompliceerde missie: hij moet onderzoek doen naar de wandaden van een peloton Groene Baretten. Deze elite-eenheid wordt beschuldigd van massamoord op een groep van 35 Serviërs en zou daarmee het oorlogsrecht hebben overtreden. Ze zijn geïnterneerd in afwachting van het juridische onderzoek.

Al snel realiseert Drummond zich dat hij in een no-win-situatie is beland: als hij de Amerikanen onschuldig verklaart, dan zullen de media hem beschuldigen van partijdigheid. Maar verraadt hij zijn medesoldaten, dan kan hij zijn eigen militaire carrière wel vergeten. Toch begint hij met zijn collega-juristen in Tuzla een intensieve serie verhoren, die echter een hoop tegenstrijdige verklaringen opleveren.

Wat is er precies gebeurd op die bewuste middag in de binnenlanden van Kosovo? En waarom houden de mannen elkaar zo duidelijk de hand boven het hoofd? Wie is er te vertrouwen? De antwoorden hierop zal Sean Drummond alleen kunnen krijgen als hij bereid is zijn eigen reputatie op het spel te zetten...

Brian Haig is een van A.W. Bruna Uitgevers´ nieuwe sterauteurs die zijn opgenomen in de
Young Master Collection. Voor de Young Master Collection, die vanaf 1 juni 2001 door A.W. Bruna Uitgevers geïntroduceerd zal worden, zijn de beste thrillers van de nieuwe generatie topauteurs geselecteerd.