Loading...

Onze Willy

Frans van den Nieuwenhof

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Biografie├źn & Waargebeurd
  • Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
  • ISBN: 9789071359484
  • Review:
Voor altijd Mister PSV
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2011
Afmetingen:Afmeting: 23,5 x 15,5 x 3,6 cm
Aantal pagina's:351 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Frans van den Nieuwenhof
Redacteur:Marieke Derksen
Co-redacteur:Marieke Derksen
Co-redacteur:Marieke Derksen

Samenvatting

Ook nu hij 65 jaar is geworden, staat zijn naam nog altijd gegrift in het collectieve geheugen van de ware voetballiefhebber. Willy van der Kuijlen maakte in zijn leven ongeveer duizend doelpunten, waarvan 311 in de Eredivisie. Een record dat nooit gebroken zal worden, zolang Nederlandse sterspelers hun toevlucht in het buitenland zoeken.
Willy was een echte clubman, hij speelde bijna zijn hele leven voor PSV. De trainers die met hem werkten, roemen zijn ongekende talenten en hadden vaak moeite om door te dringen tot zijn ware aard. Willy was weerbarstig. Meegaand en dan weer opstandig. Goedlachs en stuurs. Zachtaardig, sociaal en eigenzinnig.
Dit boek vertelt niet alleen het levensverhaal van Onze Willy, het is tevens een fascinerende reis door vele decennia topvoetbal. Een reis vol dromen, intriges, schitterende doelpunten, groot geluk en klein verdriet. De duizenden fans die hem adoreerden beleven die tijd in dit boek opnieuw. Als herinnering aan een fenomenale voetballer, die voor altijd de titel Mister PSV zal dragen.