Loading...

Databases

David M. Kroenke

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043019873
  • Review:
Inhoud
Taal:Engels
Bindwijze:Paperback
Druk:11
Verschijningsdatum:juni 2011
Afmetingen:24,1 x 16,9 x 2,7 cm
Aantal pagina's:682 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:David M. Kroenke | David J. Auer
Co-auteur:David J. Auer
Redacteur:Gertjan Laan
Redacteur:Gertjan Laan
Vertaling
Vertaald door:Wim Zefat

Samenvatting

Databases 11e druk is een boek van D. M. Kroenke uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043019873

Databases biedt een solide basis voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van databases. Dit boek, inmiddels in de tiende editie, is al jaren een wereldwijd standaardwerk op het gebied van databases en biedt een volledig en geactuali-seerd overzicht van dit onderwerp.
Op het gebied van databasetechniek vinden veel veranderingen plaats. Persoonlijke databases worden alsmaar populairder, het internet stelt steeds hogere eisen en er ontstaan grotere en complexere databases met meer functionaliteit. Daarom is deze nieuwe editie volledig geactualiseerd.
Ook de structuur van het boek is grondig gewijzigd. SQL wordt nu veel eerder in de tekst geïntroduceerd, zodat studenten direct query's den de drie manieren waarop databases ontstaan besproken: door het integreren van bestaande gegevens, het herontwerpen van een bestaande database en vanuit projecten voor het ontwik-kelen van nieuwe informatiesystemen. Hierdoor kunnen studenten gemakkelijker een denkkader vormen waarbinnen ze zelf aan de slag kunnen. Ten slotte is er een compleet nieuw hoofdstuk over business intelligence, rapportage en datamining toegevoegd.
Databases is geschikt voor studenten aan informaticaopleidingen binnen het hoger onderwijs maar ook voor studenten (techni-sche) bedrijfskunde die tijdens hun loopbaan te maken zullen krijgen met dit onderwerp. Het boek kan eveneens goed als naslagwerk voor professionals worden gebruikt.
David M. Kroenke is een van de pioniers op het gebied van databasetechnologie. Hij geeft momenteel les aan de University of Washington.