Ottolenghi brengt in zijn boeken het beste samen van allerlei landen en culturen. Hij begint elk recept met een korte inleiding waarin hij leuke anekdotes vertelt, iets praktisch bespreekt, of aangeeft hoe lang een recept houdbaar is na bereiding.Dat laatste is erg handig trouwens. Het boek is goed aangepast op de thuiskok. Hij geeft het aan wanneer je voor een recept iets uit blik of een pakje kunt gebruiken, om tijd te besparen, of wanneer de kwaliteit van bijvoorbeeld de mozzarella echt het beste van het beste moet zijn om het gerecht tot zijn recht te laten komen. Er zijn misschien mensen die het lastig vinden dat hij geen bereidingstijden vermeld in zijn kookboek. Als je het recept goed doorleest, krijg je daar wel een idee van. Ik vind het wel bij zijn kookstijl (vaak slow cooking) passen om het niet te vermelden omdat de tijd geen rol speelt, als het resultaat geweldig is. Het is daarom niet echt een boek om snel doordeweeks uit te koken als je maar een half uurtje hebt, en je een recept nog nooit hebt gemaakt. Sommige recepten zijn wel heel snel klaar. Ik lees in eerdere reviews dat sommige ingrediënten moeilijk te koop zijn. Zelf heb ik dat probleem niet, al moet je wel even verder kijken dan je plaatselijke supermarkt. Als een ingrediënt echt zeldzaam is, geeft Ottolenghi dat aan in zijn recept en zegt hij ook welk alternatief goed bruikbaar is.