Loading...

Alles over kaas

Fiona Beckett

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Kookboeken
  • Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789048302239
een cursus om kennis te maken met de wereld van kaas
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2010
Afmetingen:Afmeting: 26,1 x 22,6 x 2 cm
Aantal pagina's:160 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Fiona Beckett | Beckett, Fiona
Illustrator:Richard Jung
Redacteur:Céline Hughes
Co-redacteur:Céline Hughes
Co-redacteur:Céline Hughes
Vertaling
Vertaald door:Ellen Hosmar
Originele Titel:Fiona Beckett'S Cheese Course

Samenvatting

Een van de simpelste geneugten van het leven is een stuk kaas, wat brood en een glas wijn. Eén stukje goede cheddar kan al de hemel op aarde zijn, maar er zijn gelukkig nog veel meer kazen op de wereld. In dit uitgebreide en toegankelijke boek laat Fiona Beckett zien welke soorten kazen er allemaal zijn en wat u ermee kunt doen.

In het hoofdstuk De wondere wereld van kaas leest u hoe kaas wordt gemaakt en waarom er zoveel verschillen in smaak en uiterlijk zijn. Wanneer u eenmaal weet welke soorten kazen er zijn, kunt u er gemakkelijker een drankje bij zoeken.

In het hoofdstuk Kaas serveren leest u hoe u een perfect kaasplateau kunt samenstellen. Ook krijgt u originele tips voor individuele kaasborden en leuke kaas-wijnfeestjes.

Bent u wat beter bekend met alle soorten kaas, ga dan verder met het hoofdstuk Koken met kaas. Fiona geeft haar eigen draai aan bekende favorieten in recepten als Extra krokante macaroni met kaas en Lavendelhoning-vanillecheesecake. Daarnaast laat ze zien hoe u optimaal van elk seizoen kunt genieten, met heerlijke, originele lente-, zomer-, herfst- en wintersalades. Vergeet de zelfgemaakte bijgerechten die uw kaasplateau zo bijzonder maken niet, zoals Brood met zaden en venkelzaad of Kweeperencompote met rode wijn en kruidnagel.