Loading...

Louis Van Gaal, Biografie & Visie

Louis van Gaal

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789490285012
2 boeken in luxe cassette
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:09 oktober 2009
Aantal pagina's:244148
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Louis van Gaal
Tweede Auteur:Andries Jonker
Co Auteur:Andries Jonker
Hoofdredacteur:Menno D. de Jong
Tweede Redacteur:Ilona Oerlemans
Co Redacteur:Menno D. de Jong
Co Redacteur:Menno D. de Jong
Vertaling
Originele titel:Louis van Gaal zijn eigen verhaal
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:251 mm
Product hoogte:45 mm
Product lengte:258 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:251 mm
Verpakking hoogte:45 mm
Verpakking lengte:258 mm
Verpakkingsgewicht:2135 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:251 mm
Product hoogte:45 mm
Product lengte:258 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:251 mm
Verpakking hoogte:45 mm
Verpakking lengte:258 mm
Verpakkingsgewicht:2135 g

Samenvatting

Set van Twee hardcovers in een foudraal.

Robert Heukels (Deventer, 17 juli 19659)

mocht vanaf 1993 als verslaggever van Nieuwe Revu dagelijks het Ajax van Louis van Gaal volgen. Hij interviewde in de sportieve hoogtijdagen werkelijk iedereen van de succesrijke club, behalve de trainer zelf. ‘Ik heb niks tegen jou, maar wel tegen je werkgever, dus praat ik niet met jou.” Revu stond door de berichtgeving van Heukels’ collega’s Frits Barend en Henk van Dorp op Van Gaals zwarte lijst.

Nadat Heukels in 1998 met een paar anderen het tijdschrift Sportweek oprichtte en daar adjuncthoofdredacteur werd, raakten Van Gaal en hij eindelijk aan de praat. Dat hield niet meer op, waarbij het contact intensiveerde tijdens het schrijven van het boek ‘De Godenzonen van Ajax-Tien Jaar later’. Inmiddels is Heukels blogger, sportschrijver en sportcolumnist, geeft hij regelmatig een masterclass interviewen, voedt hij de website www.louisvangaal.nl en is hij in het dagelijkse leven vader van vier en chef reportage van Margriet, één van dé mammoettankers in bladenland.

Andries Jonker, Amsterdam, 22 septenber 1962 was hoofdtrainer bij FC Volendam, MVV en Willem II en bij die laatste club was hij tot aan het eind van het seizoen 2008/2009 ook Technisch Directeur. In de periode waarin Louis van Gaal bondscoach was, vervulde Jonker een belangrijke rol bij de KNVB, onder meer bij het controleren en implementeren van het Masterplan.

Nadat Van Gaal vertrok bij de KNVB, deed hij een belofte aan Jonker: ‘Als ik een club vind, vraag

ik jou als assistent.” Op een avond zat Jonker met zijn gezin aan de dis, toen het nieuws uitlekte dat

Van Gaal terugkeerde naar FC Barcelona. Andries’ jongste zoon begon net de zin: ‘Papa, als Louis van Gaal naar een club zou gaan, dan...” toen precies op dát moment de telefoon ging: Louis van Gaal.

Die samenwerking tussen de hoofdcoach Van Gaal en de assistent Jonker wordt vanaf het seizoen 2009/2010 voortgezet bij Bayern München. De twee zijn op voetbalgebied geestverwanten; ze delen een unieke visie.

"Ik verdenk mezelf ervan dat ik wel eens meer heb met 'het spel goed spelen' dan met 'winnen'. Ik wil dat mijn teams herinnerd zullen worden, vanwege de manier van voetballen (Louis van Gaal)

Deze twee bijzondere boeken zijn samengesteld door Louis van Gaal en bevatten daarnaast exclusieve interviews met zijn familie, vrienden en (ex-)collega's. Foto's, documenten en memorabilia werden aangedragen uit het persoonlijke archief van Louis. Uniek is dat Louis ook oefenstof prijsgeeft. Samen geven zij een bijzonder beeld van de totale mens Louis van Gaal, 24 uur per dag echtgenoot, vader, opa, vriend en toptrainer.