Loading...

Receptenleer

J.G. van Eden

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789055746170
processen en technieken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:30 juni 2009
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:J.G. van Eden
Tweede Auteur:A.S. Visser, T.F. Visser, A. van de Zedde
Hoofdredacteur:M.L.E.B. Dijkmeijer-Schroder
Hoofdredacteur:M.L.E.B. Dijkmeijer-Schroder
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Originele titel:Receptenleer
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:217 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:278 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:278 mm
Verpakkingsgewicht:502 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:217 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:278 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:278 mm
Verpakkingsgewicht:502 g
eWaste:Nee

Samenvatting

RECEPTENLEER

Dit boek geeft een overzicht van de principes voor het bereiden van voedsel. Het geeft antwoord op de vraag waarom bepaalde technieken worden toegepast en in welke verhouding ingrediƫnten worden gebruikt. Bij het ontwerp van de structuur van het boek is het gerecht als uitgangspunt genomen. Zowel de techniek als het proces worden kort beschreven.

De algemene bereidingstechnieken worden in een apart hoofdstuk expliciet behandeld, met vermelding van de materialen waarmee de handelingen kunnen worden uitgevoerd. Ook de chemische processen die bij het bereiden van voedsel plaatsvinden krijgen in een apart hoofdstuk aandacht.

Bij dit boek hoort een HB E-Card. Op www.hboacademy.nl hebben docenten en studenten van hogescholen en universiteiten online toegang totvideo's van bereidingstechnieken en animaties van biochemische processen.

Receptenleer is bestemd voor studenten aan de opleidingen Voeding en Diƫtetiek, Food & Business, Lerarenopleiding Consumptieve Techniek, Facility Management, Voedingsmiddelentechnologie, Koksopleiding, Hotelschool (MBO en HBO).