Taal: | nl |
Bindwijze: | Paperback |
Oorspronkelijke releasedatum: | 30 juni 2009 |
Aantal pagina's: | 176 |
Kaarten inbegrepen: | Nee |
Illustraties: | Met illustraties |
Hoofdauteur: | J.G. van Eden |
Tweede Auteur: | A.S. Visser, T.F. Visser, A. van de Zedde |
Hoofdredacteur: | M.L.E.B. Dijkmeijer-Schroder |
Hoofdredacteur: | M.L.E.B. Dijkmeijer-Schroder |
Eerste Vertaler: | n.v.t. |
Originele titel: | Receptenleer |
Dyslexievriendelijk: | Nee |
Editie: | 6 |
Extra groot lettertype: | Nee |
Product breedte: | 217 mm |
Product hoogte: | 14 mm |
Product lengte: | 278 mm |
Studieboek: | Ja |
Verpakking breedte: | 217 mm |
Verpakking hoogte: | 14 mm |
Verpakking lengte: | 278 mm |
Verpakkingsgewicht: | 502 g |
eWaste: | Nee |
Dyslexievriendelijk: | Nee |
Editie: | 6 |
Extra groot lettertype: | Nee |
Product breedte: | 217 mm |
Product hoogte: | 14 mm |
Product lengte: | 278 mm |
Studieboek: | Ja |
Verpakking breedte: | 217 mm |
Verpakking hoogte: | 14 mm |
Verpakking lengte: | 278 mm |
Verpakkingsgewicht: | 502 g |
eWaste: | Nee |
RECEPTENLEER
Dit boek geeft een overzicht van de principes voor het bereiden van voedsel. Het geeft antwoord op de vraag waarom bepaalde technieken worden toegepast en in welke verhouding ingrediƫnten worden gebruikt. Bij het ontwerp van de structuur van het boek is het gerecht als uitgangspunt genomen. Zowel de techniek als het proces worden kort beschreven.
De algemene bereidingstechnieken worden in een apart hoofdstuk expliciet behandeld, met vermelding van de materialen waarmee de handelingen kunnen worden uitgevoerd. Ook de chemische processen die bij het bereiden van voedsel plaatsvinden krijgen in een apart hoofdstuk aandacht.
Bij dit boek hoort een HB E-Card. Op www.hboacademy.nl hebben docenten en studenten van hogescholen en universiteiten online toegang totvideo's van bereidingstechnieken en animaties van biochemische processen.
Receptenleer is bestemd voor studenten aan de opleidingen Voeding en Diƫtetiek, Food & Business, Lerarenopleiding Consumptieve Techniek, Facility Management, Voedingsmiddelentechnologie, Koksopleiding, Hotelschool (MBO en HBO).