Loading...

Tim en de dappere zeekapitein

Edward Ardizzone

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789054612575
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Aantal pagina's:47
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Edward Ardizzone
Hoofdauteur:Edward Ardizzone
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Tim wil zo graag varen op zee. Hij wil niet wachten tot hij er groot genoeg voor is. Daarom besluit hij om thuis weg te lopen en slaagt erin om zich als verstekeling aan boord van een groot schip te verstoppen. Het harde leven aan boord, een storm op zee en een zinkend schip brengen Tim tot het besef dat er bij een zeemansleven meer komt kijken dan hij aanvankelijk dacht!

Dit prentenboek verscheen voor het eerst in 1936. Maurice Sendak schreef erover: Net als in het bijbelse verhaal van Ismaël zijn de eerste zinnen van dit alIereerste Tim-verhaal een roep naar avontuur. Tim woonde in een huis aan de zee en zijn verlangen om te gaan varen was heel groot. Dit begin houdt de belofte in dat er wonderlijke dingen te gebeuren staan. En die belofte wordt volledig ingelost in de vorm van een avontuurlijk prentenboek, één van de mooiste creaties van de laatste generaties...

Edward Ardizzone werd op 16 oktober 1900 in Haiphong (Vietnam) geboren. In 1905 ging de familie in Ipswich (Engeland) wonen. Later schreef hij: "Het was hier dat ik begon te houden van de kleine kuststomers die ik zo vaak in de Tim-boeken heb getekend." Hij maakte illustraties in meer dan 170 boeken en omwille van zijn opmerkelijke prestaties op het gebied van kinderboeken werd zijn werk in 1956 bekroond met de Kate Greenaway Medal Award. De avonturen van Tim zijn wereldwijd uitgegeven en geliefd bij jong en oud.