Loading...

Basiswerk AG Engels

Ank van de Wiel

  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Paperback
  • Categorie: Gezondheid
  • Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
  • ISBN: 9789031349517
burgerschap voor agSamenvatting

Taal is voor het functioneren van assisterenden in de gezondheidszorg van essentieel belang. Op het werk wordt een groot beroep gedaan op zowel de sociale als de communicatieve vaardigheden, tegenwoordig zeker ook op beheersing van vreemde talen. Engels is daarom een vast onderdeel van het curriculum van opleidingen. In dit boek komen de aspecten 'vreemde taal', 'beroep' en 'burgerschap' samen.

De maatschappij waarin (aankomende) assistenten leven en werken, is veranderd. Er wordt van hen verwacht dat ze hun rol als burger serieus nemen. Burgerschap gaat over je eigen mening leren geven, het ontwikkelen van een bewuste en kritische instelling, voor jezelf en je beroep opkomen en een respectvolle (beroeps)houding.

Met Engels burgerschap voor AG ontwikkelt de lezer taalvaardigheden door te oefenen met realistische beroepssituaties. De taalinhoud dekt de eisen uit het raamwerk moderne vreemde talen (MVT) in het secundair onderwijs. Het boek bevat veel oefeningen en praktijkvoorbeelden. De nieuwe eisen voor leren, loopbaan en burgerschap zijn in dit boek verwerkt. Deze zijn gekoppeld aan de nieuwe AG-kerntaken.

Dit werkboek is een geactualiseerde versie van het gelijknamige boek uit de serie Kompas voor AG. Enkele nieuwe praktijkvoorbeelden met betrekking tot de burgerschapscompetenties zijn opgenomen.

Dit basiswerk volgt de titel Engels op uit de Kompas-reeks.

Voor wie?
Engels, burgerschap voor AG is als basisboek bij uitstek geschikt voor iedereen die de opleiding tot apothekers-, dokters- en tandartsassitent volgt.