Loading...

Gezondheidsvoorlichting voor paramedici

B. Sassen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789035228931
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:27 juli 2007
Aantal pagina's:411
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:B. Sassen
Hoofdauteur:B. Sassen
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:171 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:770 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:171 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:770 g

Samenvatting

Barbara Sassen geeft in deze herziene tweede druk van Gezondheidsvoorlichting voor paramedici gerichte invulling aan de aandachtsgebieden preventie, gezond-heidsbevordering en gezondheidsvoorlichting voor paramedici en paramedici in opleiding. Het boek brengt in beeld hoe paramedici gestalte kunnen geven aan het uitvoeren van gezondheidsvoorlichting en patiëntenvoorlichting.
Gezondheidsvoorlichting voor paramedici bestaat uit twee delen. In deel 1 ligt het accent op wat gezondheid is (verschillende visies op gezondheid worden besproken) en het in kaart brengen van de volksgezondheid aan de hand van gezondheidsdeterminanten, gezondheidsindicatoren en gezondheidsbeleid.
Het bevorderen van (voIks)gezondheid door middel van preventie staat centraal in deel 2. Het doel van deze preventie is het gezond houden van mensen, het voorkomen van gezondheidsproblemen, het opsporen en vroegtijdig behandelen van ziekten en aandoeningen en het optimaliseren van de gezondheidstoestand in relatie tot ziekte. Deel 2 gaat uitgebreid in op de preventieve, voorlichtingsgerichte interventies van paramedici. De inzichten uit de diverse paramedische gezichtsvelden dienen hierbij als kader.
Gezondheidsvoorlichting voor paramedici bekijkt gezondheid niet alleen op microniveau, maar ook op meso- en macroniveau. Er wordt uitdrukkelijk uitgegaan van de patiëntgerichte invalshoek, die in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken. Alle paramedische beroepsgroepen komen aan bod in actuele voorbeelden. De inhoud van deze uitgave sluit aan op de kwalificaties en eindtermen voor gezondheidsvoorlichting en preventie van de paramedische opleidingen, o.a. (in alfabetische volgorde): Bewegingstherapie, Cesartherapie, Diëtetiek en Voedingsleer, Ergotherapie, Farmakunde, Fysiotherapie, Huidtherapie, Logopedie, Mondhygiëne, Optometrie, Orthoptie en Radiologisch laboranten.
Drs. Barbara Sassen is docent en onderzoeker kenniskring 'Leefstijl & Gezondheid', Faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht.