Loading...

Kinderen ... de baas !?

Els Merlevede

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789044115307
praktijkboek voor deskundigen : een training in opvoedingsvaardigheden voor ouders van jonge kinderen met gedragsproblemen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:14 augustus 2004
Aantal pagina's:227
Betrokkenen
Hoofdauteur:Els Merlevede
Tweede Auteur:Guy Bosmans
Co Auteur:Thierry Meerschaert
Co Auteur:Thierry Meerschaert
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:447 g
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:447 g

Samenvatting

Jonge kinderen met gedragsproblemen lopen een groter risico probleemgedrag te vertonen als adolescent en als volwassene. De financiële en emotionele kost voor de maatschappij is zeer hoog. Vroegtijdig ingrijpen is de boodschap. Voor het trainingspakket baseerden de auteurs zich op effectief gebleken internationaal praktijkonderzoek. Het is bestemd voor een preventieve aanpak van gedragsproblemen bij kinderen, tussen 4 en 8 jaar. Uit een hieraan gekoppelde effectiviteitstudie bleek dat de training zowel op korte termijn, als één jaar later efficiënt is in het terugdringen van probleemgedrag bij jonge kinderen. Het boek is bestemd voor wie in het werkveld te maken krijgt met ouders van jonge kinderen die gedragsproblemen vertonen. Na een multidisciplinaire screening van het kind en zijn omgeving, kan het boek door deskundigen aangewend worden om een training in opvoedingsvaardigheden te organiseren.

Uit de inhoud:
Theoretische achtergronden - Gedrag kaderen en observeren – Veranderingwens en positief gezinsklimaat – Gewenst gedrag versterken – Spelen met je kind – Afspraken maken en grenzen trekken – Apart zetten –Straffen – Gedrag herinterpreteren en zelf rustig blijven – Dwingproces – Een blik op de toekomst – Terugkomsessie.

Over de auteur(s):
Els Merlevede, Thierry Meerschaert en Guy Bosmans zijn wetenschappelijk medewerker aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent. Wim De Mey is praktijkassistent en Caroline Braet is gedragstherapeute en docent aan dezelfde vakgroep.