Loading...

Trilogie

Thomas Acda

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789038800110
Zwerf'On. Deel II Life is what happens to you while you're busy making other plans. Deel III It's only cabaret but I like it
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2007
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Thomas Acda
Tweede Auteur:Paul de Munnik
Co Auteur:Paul de Munnik
Hoofdredacteur:P. de Munnik
Hoofdredacteur:P. de Munnik
Vertaling
Originele titel:Acda en de Munnik Trilogie
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:220 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:300 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:299 mm
Verpakking hoogte:30 cm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:526 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:220 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:300 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:299 mm
Verpakking hoogte:30 cm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:526 g

Samenvatting

Bevat: Zwerf'On . Life is what happens to you while you're busy making other plans . It's only cabaret but I like it

Twee jongens, Thomas Acda en Paul de Munnik, leren elkaar kennen op de Amsterdamse Kleinkusntacademie. In 1993 winnen ze al duo de Pisuisse-prijs voor hun afstudeerproject Spectacle Coupé. Maar het zal nog twee jaar duren voordat ze weer samen op het podium staan. In hun eerste theaterprogramma Zwerf'On, gebaseerd op de roman On the Road van Jack Kerouac, vertellen twee vrienden hoe twee jongens elkaar ontmoeten en plannen maken om naar Parijs te trekken. Ze willen inspiratie opdoen in de stad van het cabaret en niet te vervullen jongensdromen. De titelloze debuut-cd Acda en De Munnik, voortgekomen uit het theaterprogramma, wordt een ongekend succes (platina).
In 1998 gaat hun volgende programma, Life Is What Happens To You While You're Busy Making Other Plans, deel II, in première. De herinneringen aan de jaren zeventig van de twee vrienden uit het eerste programma staan hierin centraal. In mei wordt de single Niet of nooit geweest platina.
In 1999 krijgen Acda en De Munnik hun eerste Edison. In 2000 beginnen ze aan het theaterprogramma It's Only Cabaret But I Like It, deel III. Hierin nemen de twee vrienden afscheid van elkaar. Hun dromen hebben henzelf inmiddels ingehaald.
Bij het grote publiek is het tweetal vooral bekend vanwege hun liedjes. Maar Acda en De Munnik zijn theatermakers pur sang en de liedjes zijn steeds toelichtingen op hun theaterteksten. Op een geestige en scherpe manier weten Acda en De Munnik het alledaagse bijzonder te maken en kleur te geven aan thema's als liefde, vriendschap en vergankelijkheid. Het boek Trilogie is een combinatie van de drie theaterprogramma's. Voor het eerst zijn de teksten van deze programma's na te lezen, afgewisseld met hun hits, die tevens op bladmuziek zijn uitgewerkt.