Loading...

De dagboeken van anne frank

Anne Frank

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789035109216
Wetenschappelijke editie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:736
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met zwart-wit illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Anne Frank
Tweede Auteur:A.H. Paape
Co Auteur:David Barnouw
Co Auteur:David Barnouw
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:36 mm
Verpakking hoogte:270 mm
Verpakking lengte:165 mm
Verpakkingsgewicht:1564 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:36 mm
Verpakking hoogte:270 mm
Verpakking lengte:165 mm
Verpakkingsgewicht:1564 g

Samenvatting

In maart 1945 stierf Anne Frank op 15-jarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ruim tweejaar later verscheen 'Het Achterhuis. Dagboekbrieven' van Anne Frank. Het succes van dit boek heeft ongekende afmetingen aangenomen: inmiddels is het in meer dan dertig landen verschenen en zijn er tussen de vijftien en zestien miljoen exemplaren van verkocht. Er is een toneelstuk van gemaakt en het is verfilmd. Anne Frank is voor ontelbaar velen het symbool geworden van de in de Tweede Wereldoorlog vermoorde joden.
'Het Achterhuis' bevat met alle aantekeningen die Anne Frank m dagboekvorm heeft gemaakt. Om diverse redenen werden de teksten bij publikatie destijds niet volledig opgenomen. Deze nieuwe uitgave daarentegen is een integrale en letterlijke weergave van hetgeen Anne Frank gedurende meer dan tweejaar als dagboek bijhield. Van dit dagboek bestaan een eerdere en een latere, door haarzelf herschreven versie.
Deze editie geeft per pagina op heldere wijze de samenhang weer tussen a) Anne's eerste versie, b) Anne's herschreven tekst en c) 'Het Achterhuis'. Het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie voorzag deze uitgave van een uitvoerige inleiding, waarin wordt ingegaan op de familie Frank, de arrestatie, het verraad, de gevangenschap en de deportatie, Anne en haar dagboek, het totstandkomen van 'Het Achterhuis', de vertalingen, het toneelstuk en de aanvallen op de echtheid van het dagboek. Het Gerechtelijk Laboratorium onderzocht handschrift, papier, inkt, lijm enzovoort. De resultaten zijn in het boek opgenomen.
Met deze editie meent het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie vooralsnog het laatste woord over de echtheid van het dagboek van Anne Frank te hebben gezegd.