Loading...

Doorbreek je patronen in vijf stappen

Hannie van Genderen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789057125850
Een systematisch plan om negatieve gevoelens, gedachten en gedrag te veranderen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:05 september 2023
Aantal pagina's:208
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Hannie van Genderen
Hoofdauteur:Hannie van Genderen
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:172 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:416 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:172 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:416 g

Samenvatting

Heb je steeds opnieuw last van negatieve gevoelens, gedachten en gedrag en vind je het lastig om dit te doorbreken? Dit boek biedt een praktisch en toegankelijk vijfstappenplan voor het doorbreken van hardnekkige, ongewenste patronen. Je kunt er zelfstandig mee aan de slag gaan of samen met een vriend, vriendin of therapeut. Aan de hand van drie herkenbare personen (Sarah, Martin en Nora), die ieder op hun eigen manier de vijf stappen doorlopen, kun je zien hoe je ongewenste patronen blijvend kunt veranderen.

Dit gestructureerde en effectieve behandelplan is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de schematherapie, een beproefde vorm van psychotherapie die zich richt op de oorzaken van je patronen. In vijf stappen leer je de ongewenste patronen in je gevoelens, gedachten en gedrag te herkennen en zodanig te veranderen dat je er weinig tot geen last meer van hebt. Daarmee zul je in de toekomst steviger in je schoenen staan in situaties die je voorheen altijd lastig vond.

HANNIE VAN GENDEREN is klinisch psycholoog en heeft haar eigen praktijk. Daarnaast ontwikkelt zij sinds 1980 vakopleidingen voor psychotherapie, schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Tussen 1987 en 2017 was zij bovendien als therapeut en coördinator betrokken bij het onderzoek naar psychotherapie aan Maastricht University. Van Genderen is de (co-)auteur en drijvende kracht in Nederland achter het zeer succesvolle boek Patronen doorbreken, waarvan er 165.000 exemplaren zijn verkocht.