Loading...

Proefles

Joël Broekaert

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789045046532
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:18 november 2022
Aantal pagina's:216
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Joël Broekaert
Hoofdauteur:Joël Broekaert
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:229 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:229 mm
Verpakkingsgewicht:385 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:229 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:229 mm
Verpakkingsgewicht:385 g

Samenvatting

Hoe werkt proeven eigenlijk? Broekaert neemt je mee op een populairwetenschappelijke ontdekkingsreis naar de werking van smaak. Zijn boek verandert je leven, minstens drie maaltijden per dag.

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.

In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.