Loading...

MatchBoox - Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld

  • Bindwijze: Pocket
  • Taal: nl
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • ISBN: 8720726551434
De verdriethond: Kort verhaal in een harmonicavorm gevouwen miniboekje
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Pocket
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2022
Aantal pagina's:20
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Marieke Lucas Rijneveld
Hoofdauteur:Marieke Lucas Rijneveld
Vertaling
Eerste Vertaler:MatchBoox
Originele titel:De verdriethond: Kort verhaal in een harmonicavorm gevouwen miniboekje
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Primaire Productiemaatschappij:MatchBoox
Product breedte:75 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:50 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:310 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:217 g
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Primaire Productiemaatschappij:MatchBoox
Product breedte:75 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:50 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:310 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:217 g

Samenvatting

De verdriethond staat in dienst van een vrouw die ondanks haar tomeloze vermoeidheid en angsten probeert om zich aan te passen aan haar omgeving. De hond doet zijn uiterste best om haar te troosten en te steunen, ook al zal dit nooit genoeg zijn om haar gelukkig te maken. Hij weet dat zodra dit baasje het aardse leven verlaten heeft, zijn absorberende vacht weer zal dienen om ergens anders tranen op te vangen. Dat ervaart hij niet als kwetsend of vervelend. Voor hem is dat vanzelfsprekend. Hij is immers een verdriethond. Een verhaal dat begint met cake en eindigt met mascarpone zonder dat het over eten gaat. De tekening op de cover roept herinneringen op aan vroeger, toen alles nog normaal was. De tekeningen in het verhaal vormen een sterke onderstroom. Ze bevestigen wat je voelt en denkt. De chaos, angst, de hond als dienstbaar product. De omgeving van het baasje is maar één keer afgebeeld en dat laat ruimte over voor je eigen verbeelding.

Auteur: Marieke Lucas Rijneveld (1991).
Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde hij met de meermaals herdrukte dichtbundel 'Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh Prijs voor het beste poëziedebuut. In 'de Volkskrant' werd hij vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Zijn indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en zijn gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder 'Hollands Maandblad', 'VPRO Gids' en 'De Revisor'. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die hem in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast zijn bestaan als schrijver werkt hij op een melkveebedrijf. Zijn debuutroman 'De avond is ongemak' verscheen in 2018, werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. De Engelse vertaling ('The Discomfort of Evening') werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. Zijn tweede dichtbundel 'Fantoommerrie' (2019) werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. In november 2020 verscheen zijn alom geprezen tweede roman 'Mijn lieve gunsteling', waarvan de vertaalrechten tot nu toe aan 14 landen werden verkocht en waarvoor hij F. Bordewijk-prijs 2021 voor ontving. In januari 2022 verscheen zijn derde dichtbundel 'Komijnsplitsers' en het Boekenweekessay 'Het warmtefort'.

Illustrator: Tammo Schuringa (1962).
Tammo Schuringa is beeldend kunstenaar en illustrator, hij geeft les bij de vooropleiding van de Gerrit Rietveld Academie en bij de illustratieafdeling van ArtEZ. Bij het maken van zijn tekeningen en collages gaat hij vaak associatief te werk, beelden volgen elkaar snel op, al dan niet in combinatie met tekst. Samen met Claudie de Cleen en Corinne Bonsma maakt hij d.a.t.-tekeningen, waarbij d.a.t.staat voor drawing apart together. In 2005 won Schuringa de Dutch Design Award voor zijn illustraties, het afgelopen jaar was zijn autonome werk te zien in o.a Museum Dr. Guislain in Gent en het Teylers Museum in Haarlem. In 2015 maakte hij de omslag voor de dichtbundel 'Kalfsvlies' van Marieke Rijneveld.

Wat zijn MatchBoox?
MatchBoox zijn in harmonicavorm gevouwen boeken in het formaat van een luciferdoos (5,3 cm x 3,6 cm x 1,2 cm). Handgemaakte kunstwerkjes met teksten van gelauwerde auteurs en illustraties van gerenommeerde beeldend kunstenaars. MatchBoox zijn leuk om te verzamelen maar nog veel leuker om cadeau te geven. Want met een MatchBoox geeft u iemand niet zomaar een cadeau, u geeft een klein kunstwerkje cadeau. Succes gegarandeerd! MatchBoox zijn de luxe bonbons onder de boeken. Daarom verpakken we ieder boek in een stevige geschenkdoos en series van vier boeken in een luxe cassette.

Er zijn al meer dan honderd MatchBoox verschenen!

Zoekt u een origineel cadeau? Geef dan een MatchBoox cadeau!