Loading...

Teach Like a Champion 3.0 Nederlandstalige Versie 2022

Doug Lemov

  • Bindwijze: Bindwijze overig
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789083192628
63 technieken waarmee je je leerlingen laat excelleren
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Bindwijze overig
Oorspronkelijke releasedatum:18 mei 2022
Aantal pagina's:480
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties
Vertaling
Eerste Vertaler:CED Groep
Originele titel:Teach Like a Champion 3.0
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Ja
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Ja

Samenvatting

Teach Like a Champion 3.0 (Nederlandstalige versie 2022.)

63 technieken waarmee je je leerlingen laat excelleren

Teach Like a Champion 3.0 is een boek voor de dagelijkse praktijk van leraren in de klas. Het inspireert hen met praktische technieken die direct toepasbaar zijn in hun werk én die ook meteen zichtbaar effect opleveren: leerlingen zijn enthousiast, betrokken bij de les en de lestijd wordt effectief benut. Leraren voelen zich hierdoor vakkundig en het vergroot hun werkplezier.

Het is een boek over kansen: kansen voor de leerling om door goed onderwijs de juiste bestemming te vinden en kansen voor de leraar om de professional te zijn die het verschil maakt. Beide zijn onmisbaar, en bovendien van groot belang als we echt iets willen doen aan het lerarentekort.

Van 2.0 naar 3.0

Deze uitgebreide opvolger bevat dertien geheel nieuwe én bijgewerkte technieken. Uit nader onderzoek trok Lemov de conclusie dat het belangrijk is dat leraren goed begrijpen waaróm de technieken effect hebben. Ter onderbouwing verbindt hij de technieken nu aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de cognitieve psychologie en de werking van het brein.

Mentale modellen en lesvoorbereiding

Het boek trapt af met een nieuw hoofdstuk over mentale modellen, die leraren kunnen gebruiken om beter te kunnen waarnemen tijdens hun lessen. Ook is een gloednieuw hoofdstuk over lesvoorbereiding toegevoegd. Dit boek leert je hoe je een positieve en productieve klas kunt creëren. Een klas waar betrokkenheid, vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid voorop staan. Onderwijs-professionals hebben met ‘Teach’ een excellente troef in handen om hun leerlingen naar leer-successen te leiden en zo bij te dragen aan gelijke kansen voor ieder kind. Daarom maakt hij gebruik van inzichten uit de cognitieve psychologie en de werking van het brein. Ook beschrijft hij vijf belangrijke basisprincipes. Deze basisprincipes vormen een rode draad door Teach 3.0.