Loading...

Past het dier nog op ons bord?

Imke de Boer

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • ISBN: 9789056159054
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:20 juni 2022
Aantal pagina's:128
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Imke de Boer
Hoofdauteur:Imke de Boer
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:140 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:197 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:140 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:197 g

Samenvatting

Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel? Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden. ‘Imke de Boer durft ons in dit boek haar innerlijke strijd te laten zien die velen van ons moeten herkennen: wat is onze fundamentele houding tegenover dieren? Een eerlijk en helder geschreven boek met behartenswaardige aanbevelingen, ook over de rol van dierlijk voedsel in een planeetvriendelijk dieet.’ — Jan Terlouw Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze in 2020, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize. ‘Imke de Boer beschrijft op een professionele en persoonlijke manier hoe de rol van het dier in ons voedselsysteem kraakt in haar voegen. Op heldere en overtuigende wijze laat ze zien dat verandering – hoe moeilijk ook – mogelijk is.’ — Jan Willem Erisman ‘Er ligt een probleem op ons bord, las ik in dit confronterende boek. Nou ben ik me daar al jaren van bewust, maar gelukkig legt Imke de Boer uit hoe we het efficiënt van ons bordje kunnen vegen. Kwestie van carni-minderen. Ik vrees alleen dat ik mezelf er nog regelmatig aan moet herinneren, want het is wennen, wennen, wennen.’ — Harm Edens