Loading...

OK Computer

Leo Blokhuis

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • ISBN: 9789026359132
Het album, Radiohead en de wereld in 1997
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:25 mei 2022
Aantal pagina's:224
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Leo Blokhuis
Hoofdauteur:Leo Blokhuis
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:136 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:182 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:136 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:182 mm
Verpakkingsgewicht:298 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:136 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:182 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:136 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:182 mm
Verpakkingsgewicht:298 g

Samenvatting

In het boek OK Computer blikt popprofessor Leo Blokhuis met dichters, muzikanten, filosofen en popcritici terug op een van de toonaangevendste albums van de vorige eeuw: Ok Computer van Radiohead.

OK Computer van Leo Blokhuis verschijnt ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het belangrijkste popalbum van de jaren negentig. Het album was onverwacht, krankzinnig, goed, nieuw, bezwerend, vreemd, lief, koud, intens.

Phew, for a minute there i lost myself…

Het was onverwacht, krankzinnig, goed, nieuw, bezwerend, vreemd, lief, koud en intens: het album OK Computer van de Britse band Radiohead, dat op 21 mei 1997 verscheen, deed de muziekwereld op zijn grondvesten schudden. Critici en luisteraars waren het erover eens dat de band rond de enigmatische Thom Yorke een album had gelanceerd dat zijn gelijke niet kende. Velen dichtten OK Computer een haast profetische waarde toe. De muziek was nieuw en bezwerend, de teksten gingen over toenemend consumentisme, technologische afhankelijkheid, gebrek aan sociale cohesie en paranoia. Het album schetst daarmee een treffend beeld van de jaren negentig.

In deze bundel laten tien auteurs, elk vanuit haar of zijn vakgebied, vijfentwintig jaar later hun licht schijnen op een van de toonaangevendste albums van de vorige eeuw. Vindt men nog wat men destijds vond, had het album werkelijk profetische waarde en heeft het de tand des tijds doorstaan?

Met bijdragen van Erik van den Berg, Bertolf, Leo Blokhuis, Sander Donkers, DJ St. Paul, Frans Hagenaars, Auke Hulst, Menno Pot, Alfred Schaffer en Marjan Slob.