Loading...

Rijsel

Pieter Smits

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789464041446
Het kookboek
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:02 mei 2022
Aantal pagina's:256
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Pieter Smits
Tweede Auteur:Iwan Driessen
Co Auteur:Pieter Smits
Co Auteur:Pieter Smits
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:195 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:251 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1082 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:195 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:251 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1082 g

Samenvatting

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat.

En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken.

'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert