Loading...

Proost!

Sigrid Sijthoff

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789038807645
Voor wie niet wil stoppen met drinken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:02 november 2021
Aantal pagina's:137
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Sigrid Sijthoff
Tweede Auteur:Nick Klaessens
Tweede Auteur:Nick Klaessens
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee

Samenvatting

De grens tussen af en toe een glaasje alcohol drinken – voor de gezelligheid natuurlijk – steeds vaker een glaasje nemen – want het hoort er nu eenmaal bij – en echt verslaafd raken, is vaag. Zeker na een paar drankjes/biertjes/wijntjes. Zie je wat daar gebeurt? De verkleinwoorden maken alcohol drinken onschuldig en gezellig.
Er is veel geschreven over de gezondheidsgevaren van alcohol, de hel van het alcoholisme en waarom het beter is om helemaal níét te drinken. Dat is allemaal waar, maar de mens is zondig en wil niet alleen maar gezond en zuiver leven.

Ervaringsdeskundige, journalist en schrijver Nick Klaessens en arts Sigrid Sijthoff laten in DRINK! zien hoe je aan de goede kant van de streep kunt blijven zonder wijn, bier of een cocktail af te hoeven zweren. Aan de hand van een concreet stappenplan en ervaringsverhalen van drankliefhebbers laten de auteurs zien hoe het verslavingsmechanisme in ons brein werkt en hoe je ervoor zorgt dat alcohol je leven niet gaat beheersen, zonder met een belerend vingertje te wijzen. Drinken is leuk, zolang je weet wanneer je moet stoppen.