Loading...

Grace O'Malley 2 - Afscheid van Ierland

Ann Moore

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789023961024
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:29 november 2021
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ann Moore
Hoofdauteur:Ann Moore
Vertaling
Eerste Vertaler:Roeleke Meijer-Muilwijk
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

'Afscheid van Ierland' is het tweede deel in de indrukwekkende trilogie 'Grace O’Malley', over een moedige jonge Ierse vrouw die ondanks zware tegenslagen kracht vindt om opnieuw te beginnen.

In deze adembenemende historische roman verlaat een jonge moeder haar vaderland – en begint een nieuw leven.

In de hoop op een betere toekomst vertrekt Grace O’Malley per schip uit Ierland. Wat ze achterlaat is een land waarmee ze met al haar vezels verbonden is – een land in doodsnood. Wat ze ook achterlaat is haar pasgeboren zoontje. Ze overleeft de reis, wat lang niet voor alle medepassagiers geldt, en voegt ze zich bij haar broer Sean, die al sterk veranderd is door het snelle leven in Manhattan. Gekweld door de keuzes die ze in haar verleden heeft gemaakt en wanhopig verlangend naar nieuws over haar zoontje dat ze in County Cork heeft achtergelaten, valt het leven in haar nieuwe vaderland haar zwaar. En dat wordt er niet beter op als ze de harde realiteit van het immigrantenleven uit de eerste hand leert kennen. Het Ierse district, waar de immigranten gedwongen wonen, is een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit. Grace vindt troost in de vriendschap met Rya, een weggelopen slavin die zelf ook afschuwelijke keuzes heeft moeten maken. Ook de kapitein van het schip, Reynders, leert ze kennen als een betrouwbare man. Langzamerhand vat ze moed om op te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid – maar haar dappere daden vormen een bedreiging voor de mensen die ze juist wil beschermen.

Afscheid van Ierland is een onvergetelijk verhaal van tragedie en triomf. Het zal weerklank vinden in het hart van iedereen die ooit in zijn leven opnieuw heeft moeten beginnen.